Huawei, acuzată că a încercat să măsluiască review-urile unui telefon

Huawei, acuzată că a încercat să măsluiască review-urile unui telefon

Huawei Mate 10 Pro este un telefon disponibil pentru precomandă în SUA. Înainte să intre în posesia unor oameni, a avut sute de review-uri pozitive.

Huawei a întâmpinat foarte multe probleme în a-și comercializa smartphone-urile în SUA. Din motive care țin mai mult de conspirații, decât de argumente logice, majoritatea companiilor rusești și chinezești au o problemă în a obține contracte de parteneriat cu comercianți din Statele Unite. Din acest motiv, performanța telefonului Huawei Mate 10 Pro este irelevantă pentru toți operatorii de telefonie de peste ocean.

La această oră, Huawei Mate 10 Pro este disponibil pentru precomandă pe Best Buy, fără ca cineva să fi intrat în posesia lui. Cu toate acestea, conform unui raport detaliat de 9to5Google, telefonul cu pricina se bucură de 108 review-uri pozitive.

Valul de laude a fost creat de Huawei prin intermediul unui concurs promovat pe Facebook, prin intermediul paginii oficiale a brandului. După cum se poate vedea în capturile de ecran de mai jos, chinezii au încurajat membrii unui grup cu peste 60.000 de utilizatori să posteze comentarii pozitive pe pagina de precomandă a telefonului de pe BestBuy. În funcție de cât de inspirate vor fi argumentele respective, va fi desemnat un câștigător care va putea testa un Mate 10 Pro. Este important de reținut că persoana respectivă nu va rămâne în posesia aparatului.

Postarea a declanșat un val de comentarii care, pentru un ochi neantrenat, par să fie review-uri încurajatoare asociate unui produs. 103 dintre cele 108 comentarii au apărut după data de 31 ianuarie, când a fost anunțat concursul. La această oră, telefonul figurează în continuare pe BestBuy ca fiind disponibil pentru precomandă, nu pentru achiziție. În mod previzibil, mulți comentatori au asociat cinci stele produslui, deși nu l-au ținut niciodată în mână.

În teorie, toate comentariile respective încalcă termenii și condițiile de utilizare ale site-ului BestBuy și ar trebui să fie șterse, dar momentan se mai află încă online. Nici un oficial Huawei nu a comentat pe marginea concursului.

huawei mate_10_pro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: