Chinezii de la Huawei pregătesc un telefon mai ieftin contra Galaxy Note 9

Chinezii de la Huawei pregătesc un telefon mai ieftin contra Galaxy Note 9

Sub brandul proprietar Honor, cei de la Huawei se pregătesc să lanseze Huawei Honor Note 10, un phablet cu specificații decente și preț de achiziție competitiv.

Se pare că nu prea avem liniște când vine vorba de lansări de mobile. La fiecare câteva zile, chinezii vin la înaintare cu o propunere interesantă. Cea mai recentă poartă numele de Huawei Honor Note 10 și tocmai a fost certificată de autoritatea TENAA pentru comercializarea iminentă pe teritoriul Chinei. Cu această ocazie, am aflat și câteva particularități de configurație despre telefonul cu numele de cod Huawei RVL-AL09.

Cu doar câteva zile înainte să aibă parte de o lansare oficială, Honor Note 10 a apărut pe Geekbench și s-a comportat decent. Din câte se pare, va fi construit înjurul unui SoC octa-core necunoscut cu o frecvență de tact de 1,84GHz.

Cel mai probabil, va fi vorba de procesorul proprietar Kirin 970 al celor de la Huawei, același pe care îl găsești în Honor 10. Utilizarea procesorului mai rapid Kirin 980 a reprezentat de asemenea o posibilitate reală, dar probabil se va opta pentru SoC-ul 970 pe care l-am mai văzut deja în câteva aparate.

Cantitatea de memorie RAM este de 6GB, iar sistemul de operare preinstalat e Android 8.1. S-a vehiculat că acumulatorul phabletului ar putea ajunge până la 6000 mAh, dar între timp, zvonul respectiv a fost dezmințit.

Noul phablet se va ascunde în spatele unui ecran de 6.9 inci cu o rezoluție necunoscută ce pare să fie produs de Samsung. Cel mai probabil, va fi vârful de gamă al brandului Honor pe 2018. Este foarte interesant faptul că, în teorie, 2018 ar fi trebuit să fie anul Honor Note 9, dar, din motive necunoscute, materialele promoționale pentru iminentul aparat fac referință în mod exclus la Honor Note 10. Telefonul va fi dezvăluit în cadrul unei conferințe programate la Beijing în următoarele zile.

Nu avem o dată exactă, dar nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână până la lansarea efectivă.

Huawei Honor Note 10

Citește și: