HTC se pregătește să „închidă taraba”: anunță concedieri masive

HTC se pregătește să „închidă taraba”: anunță concedieri masive

HTC nu mai face de mult timp bani din telefoane, dar cele mai recente vești din Taiwan cu referire la viitorul companiei sunt mai sumbre ca niciodată.

Piața globală de mobile a devenit mai agresivă ca niciodată, cu inovații importante din domeniul smartphone-urilor provenind in China. Producători cu tradiție din piața de mobile se chinuie să supraviețuiască, în timp ce jucători relativ noi fac valuri în fiecare colț al mapamondului. În timp ce Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo au fost pe buzele tuturor doritorilor de telefoane noi în 2018, LG, HTC sau Alcatel par mai degrabă o pagină din manualul de istorie al telefoanelor mobile.

În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră cel mai recent raport al celor de la Reuters. HTC se străduiește de mult timp să mai facă bani din telefoane mobile, dar nu și-a redus niciodată atât de mult numărul angajaților precum plănuiește să o facă până în această toamnă. Nu mai puțin de 1500 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă doar în Taiwan în următoarele două luni. La nivel global, aproximativ 22% din întreaga forță de muncă globală a gigantului va fi concediată.

Dacă nu era evident, scopul acestor restructurări radicale are legătură cu implementarea unui management mai bun al resurselor pe care le mai au la dispoziție taiwanezii, într-o perioadă în care vânzările sunt departe de a fi optimiste. Aceasta este cea mai recentă dovadă a faptului că HTC și-a pierdut speranța că va mai vinde vreodată unul din zece smartphone-uri la nivel global, cum făcea în urmă cu mai puțin de un deceniu.

Procesul de restructurare al resurselor HTC are ca scop și centralizarea sub aceeași conducere a diviziei de mobile și de VR în fiecare regiune în care există sedii ale micului gigant taiwanez.

Acest anunț vine la aproximativ opt luni după ce HTC a primit 1,1 miliarde de dolari de la Google pentru portarea unei forțe de muncă de aproximativ 2.000 de ingineri de mobile în curtea gigantului din Mountain View. Conform celor mai recente rezultate financiare, HTC a înregistrat o scădere a încasărilor cu 55,5% în luna aprilie a acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: