Giganții de la Hollywood cred că IMDb e site de piraterie

Giganții de la Hollywood cred că IMDb e site de piraterie

Fiecare studio de la Hollywood încearcă să scape de link-urile de piraterie de pe Google, doar că de data sata și IMDb a intrat în vizorul acestora.

În fiecare clipă, internetul este luat la puricat de către boți ai studiourilor de producție, în căutarea unor linkuri către conținut piratat. Linkurile sunt trimise către servicii, ca Google, pentru ca operatorii să înlăture astfel de conținut din rezultatele căutărilor.

De cele mai multe ori, lucrurile merg bine, doar că uneori boții au scăpări. În ultimele săptămâni, o mulțime de cereri DMCA au ajuns la Google, iar subiectul acestora era IMDb. Majoritatea acestor cereri au venit din partea agenției Entura International. Pentru că Internet Movie Database nu conține piraterie (și de asta probabil s-a convins toată lumea, în cei 27 de ani de existență a site-ului), problema e alta.

Majoritatea acestor cereri au fost trimise în numele companiilor ca National Geographic, Columbia Pictures sau Sony Pictures Television. În aceste cereri apar linkuri către conținut piratat, iar linkurile de IMDb sunt folosite, cel puțin de obicei, ca referință către conținutul original.

google imdb piraterie 1

Din cauza unor probleme în sistem, totuși, link-urile de IMDb ajung în zona de conținut care încalcă drepturile de autor, așa cum vezi în imaginea de mai jos.

google imdb piraterie 2

Problema e mai mult decât evidentă, dar au trecut câteva săptămâni de la apariția sa și nimeni nu a luat măsuri pentru a o rezolva. Cei de la TorrentFreak au cerut un punct de vedere celor de la Entura International, însă nu au primit niciun răspuns cu privire la situație.

IMDb e pe ”lista albă” a Google, așa că linkurile sale nu vor dispărea prea curând din rezultatele căutărilor. Totuși, alte site-uri mai mici ar putea să nu aibă la fel de mult noroc, în cază că vreo companie face aceeași greșeală când trimite cereri de ștergere a conținutului piratat de pe Google.

Citește și:
Etichete: