Hackeri chinezi ar fi spart baza de date a Marinei americane

Hackeri chinezi ar fi spart baza de date a Marinei americane

Departamentul de Justiție din SUA a desecretizat punerea sub acuzare a doi agenți chinezi, care ar fi atacat sistemele informatice americane între 2006 și 2018.

Între țintele atacate cu succes de către chinezi s-ar afla Marina SUA. Astfel, date personale ale mai bine de 100.000 de marinari ar fi fost furate în timpul acestei campanii de spionaj. E vorba despre nume, CNP-uri și numere de telefon, printre altele.

FBI și Departamentul de Justiție i-au identificat ca hackeri pe Zhu Hua și Zhang Shilong. Cei doi ar fi membri ai unui grup de hackeri sponsorizat de guvernul chinez.

Conform documentelor desecretizate, ”acuzații și alți conspiratori au reușit să obțină acces la cel puțin 90 de calculatoare care aparțineau, printre altele, unor companii furnizoare de sisteme de apărare, dar și unor agenții guvernamentale din cel puțin 12 state.” Conform acuzațiilor, respectivii hackeri ar fi furat sute de GB de date confidențiale.

Acuzarea menționează că, între 2006 și 2018, hackerii au desfășurat mai multe campanii de intruziuni globale în sisteme computerizate, pentru a fura elemente de proprietate intelectuală și elemente confidențiale.

E crucial de aflat ce fel de date personale au fost furate, mai exact, în cazul marinarilor americani. Din păcate, documentele desecretizate nu conțin și astfel de elemente specifice, astfel că e dificil de aflat impactul real al unei asemenea campanii de hacking.

Nu e nici prima și probabil nici ultima oară când China ajunge într-un astfel de scandal. Hackeri sponsorizați de stat, cel puțin în viziunea americanilor, au mai fost descoperiți și în trecut. Pare că spionajul poate fi efectuat cu ușurință de chinezi fără să aibă nevoie de companii de telecomunicații, cum ar fi Huawei. Ar fi, desigur, un bonus pentru ei.

Etichete: