GTA 4 rămâne fără muzica ta preferată. Ce primești în schimb

GTA 4 rămâne fără muzica ta preferată. Ce primești în schimb

Jocurile din seria GTA sunt unele dintre cele mai apreciate la nivel internațional și au depășit numeroase recorduri de popularitate. La 10 ani după lansarea oficială, creatorii GTA 4 vin cu o veste foarte proastă pentru fani seriei.

De cele mai multe ori, odată cu trecerea anilor, vechile jocuri vin cu beneficii suplimentare pentru fani sau, în cel mai bun caz, ajung să fie gratuite, cum s-a întâmplat cu clasicul Starcraft.

În cazul GTA 4 însă, se întâmplă exact opusul. Cei care l-au cumpărat în urmă cu aproape zece ani, vor fi dezamăgiți să afle că, în curând, vor rămâne fără o parte din muzica datorită căreia au ajuns să îndrăgească bătrânul joc. Au existat mai multe speculații pe marginea acestui subiect, dar acum au fost confirmate oficial.

În momentul în care au creat jocul original, cei de la Rockstar Games au inclus o librărie stufoasă de muzică sub forma unor posturi de radio personalizate pe genuri muzicale.

În mod previzibil, acele liste de melodii au fost obținute cu ajutorul unor drepturi de autor. Din păcate, licențele pentru o parte dintre piese au fost obținute pentru o perioadă limită de 10 ani, iar oficialii Rockstar nu plănuiesc să le mai extindă.

În jurul aniversării a zece ani de la lansarea GTA 4, cei care se vor mai juca vor avea neplăcerea să afle că o parte dintre piesele îndrăgite nu mai sunt disponibile pentru redare. Conform comunicatului oficial înaintat către publicația online Kotaku UK, cel mai afectat este postul de radio rusesc in-game Vladivostok FM.

Cea mai mare parte a pieselor de acolo vor dispărea. În schimb, aparent, vor fi introduse câteva piese noi, deși nu se cunoaște exact momentul în care se va întâmpla acest gest menit să pondereze tristețea fanilor. Pagina de suport pentru GTA 4 va fi actualizată în momentul în care respectivele detalii vor deveni publice.