Google va începe livrarea produselor prin drone în Europa

Google va începe livrarea produselor prin drone în Europa

Wing, unul dintre proiectele ingennioase ale Google Labs X, a absolvit programul iar acum este gata să înceapă livrările.

Wing este o companie care vrea să revoluționeze transporturi și să livreze bunuri cu ajutorul dronelor. Astăzi, 4 decembrie, a fost anunțat că un pilot de livare va începe în Helsinki, Finlanda în primăvara anului 2019. Astfel, dronele companiei vor livra pachete de până la 1,5 kilograme pe o distanță de până la 10 kilometri.

Serviciul va fi gratuit până la lansarea oficială și oamenii vor putea comanda lucruri precum medicamente sau cafea. Ei trebuie doar să intre în aplicație, selectează bunurile pe care le doresc livrate apoi cheamă drona la ei.

„În prezent, un client plătește transportul, dar și compania care vinde acel produs are un cost. Scopul nostru este să aducem un serviciu care să scadă acest cost la ambele capete. La momentul lansării, costul unei astfel de livrări va fi până în 10 dolari”, a spus James Ryan Burgess, CEO-ul Wing.

Compania avea proiecte pilot și cu Starbucks și Chipotle în SUA, dar acestea au fost stopate din cauza mai multor factori. Finlanda este văzută ca o țară cu o gândire mai deschisă și unde acest proiect de livrare cu drone ar putea fi realizat mult mai ușor.

Finlanda va fi prima piață pentru Wing în Europa, apoi vor urma și altele dacă totul va merge bine. Deocamdată se mai fac teste și în Australia unde este plănuit să se facă în jur de 60.000 de zboruri și să fie livrate bunuri diverse.

Și Amazon face teste cu dronele și vor să le pună la treabă, pentru a livra bunuri în zone unde nu se poate ajunge la fel de ușor cu mașina.

Compania este finanțată, în acest moment, exclusiv de Alphabet/Google.  Este un pas înainte și rămâne de văzut dacă programul este viabil, dacă nu există incidente cu dronele.

Sursa: Techcrunch
Etichete: