Google Translate devine semnificativ mai bun, chiar și fără internet

Google Translate devine semnificativ mai bun, chiar și fără internet

Google Translate este cea mai populară aplicație pentru efectuarea de traduceri, iar cea mai recentă versiune a îndrăgitei aplicații vine cu beneficii importante pentru cei care vor să o folosească fără internet.

Concurența dintre Microsoft și Google în domeniul traducerilor alimentate de inteligență artificială și rețele neurale a devenit din ce în ce mai acerbă. În timp ce oficialii gigantului din Redmond au fost primii care au implementat posibilitatea traducerilor cu AI fără o conexiune activă la internet, acum a venit rândul celor de la Google să facă același lucru.

Cel mai recent update pentru aplicația Google Translate de iOS și Android include abilitatea realizării traducerilor între nu mai puțin de 58 de limbi complet offline. Singura condiția este să-ți fi descărcat în prealabil limbile de interes. Printre cele 58 de limbi suportate inițial sunt incluse majoritatea limbilor europene, la care se adaugă chineza, japoneza și limbile arabe.

Pentru că se folosesc rețele neurale și algoritmi de ”machine learning”, noul mecanism de traducere ar trebui să fie semnificativ mai precis decât în trecut. În plus, nici nu ai nevoie de foarte mult spațiu libere pe mobil. Fiecare limbă ocupă între 30 și 40MB, conform celor de la Google.

Ca un bonus pentru persoanele cu telefoane mai vechi sau foarte ieftine, noul Google Translate ar trebui să se comporte impecabil indiferent de hardware-ul pe care rulează.

La ora actuală, traducerea mai deșteaptă în mod offline este disponibilă pentru aproximativ 1% din toți utilizatorii aplicației. Pe de altă parte, ar trebui să ajungă la 100% dintre utilizatori până la finele acestei săptămâni.

Cu alte cuvinte, nu mai durează mult până când te vei putea baza pe Google Translate chiar și în deplasările tale în țări mai exotice, care nu au un parteneriat de roaming cu Europa sau, în particular, cu țara noastră. Dacă vrei să descarci noua versiune de translate, acestea sunt linkurile de App Store și Google Play.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: