Google vrea să intre în gaming cu o platformă de streaming și o consolă

Google vrea să intre în gaming cu o platformă de streaming și o consolă

Cu toții știm că Google nu mai este doar un motor de căutare și un congolomerat care vrea să se implice în tot ceea ce înseamnă tehnologie. Așa că nu este o surpriză că Google vrea să intre pe piața de gaming.

Zvonurile despre planurile companiei există de mult timp, însă s-au întețit în ultima vreme, iar mai multe surse au declarat că Google intenționează să-și lanseze propria platformă de streaming, să aducă dezvoltatorii de jocuri sub umbrela companiei, dar și o consolă de jocuri bazată pe Android.

Sursele au declarat că reprezentanți ai Google s-au întâlnit cu mai multe companii mari dezvoltatoare de jocuri video atât în martie la Game Developers Conference, dar și în iunie la E3. Google vrea să vadă ce părere au dezvoltatorii de jocuri despre o nouă platformă de streaming ce, în acest moment, are numele de cod Yeti.

Când spun streaming nu mă refer la o platformă ca Twitch, ci la o platformă de cloud gaming. Asta înseamnă că gamerii nu mai trebuie să aibă cel mai nou PC pentru a putea rula jocurile video deoarece procesarea efectivă a jocurilor s-ar face în cloud apoi informațiile vor fi trimise, în regim de streaming, către calculatorul gamerului.

Nvidia lucrează la un serviciu similar numit GeForce NOW care funcționează similar.

De asemenea, se vorbește despre faptul că Google ar vrea să achiziționeze studiouri de jocuri. Probabil pentru a asigura un conținut platformei.

Un alt lucru la care Google lucrează este integrarea acestei platforme cu YouTube. Așa că atunci când rămâi blocat într-un joc vei putea vedea rezolvarea direct pe YouTube.

Despre consola de gaming nu se cunosc prea multe detalii în acest moment decât faptul că ar rula Android. Planurile companiei sunt ambițioase și rămâne de văzut care și cum va arăta produsul final.

Citește și:
Sursa: Kotaku