Sistemul de operare care va înlocui Android, testat pe un telefon Huawei

Sistemul de operare care va înlocui Android, testat pe un telefon Huawei

Google lucrează din greu la un sistem de operare care are șanse să înlocuiască Android, iar Fuchsia OS poate fi testat acum pe un dispozitiv Honor, de la Huawei.

Google Fuchsia este un nou sistem de operare pentru dispozitive mobile și nu numai, la care compania lucrează de ceva vreme. Fuchsia OS ar putea fi un înlocuitor pentru Android, în viitor, iar acum avem și câteva detalii mai concrete despre acesta.

Cei de la 9to5Google au descoperit că un inginer al celor de la Huawei ia parte la acest proiect. Nu e ceva neobișnuit, deoarece mai mulți angajați ai companiei au început să se asocieze cu Fuchsia pe parcursul ultimului an.

Mai important este că noile informații sugerează că sistemul de operare oferă suport pentru procesorul Kirin 970, al celor de la Huawei. Mai mult, se pare că Zircon, platforma de bază a noului sistem de operare, a fost testată pe Honor Play. Astfel, acesta devine primul dispozitiv disponibil în comerț pe care este testat Fuchsia. Asta marchează și prima contribuție semnificativă la proiect, făcută de cineva din afara Google.

Honor Play este cel mai ieftin dintre dispozitivele Huawei cu Kirin 970 la interior, însă procesorul e disponibil și în telefoane mai puternice. Aici amintim seriile P20 și Mate 10, dar și Honor 10, Honor View 10 sau Nova 3.

Evident, n-ar trebui să te grăbești să cumperi un telefon cu procesor Kirin 970, doar ca să testezi o versiune extrem de preliminară a Fuchsia OS. Până la lansarea oficială a sistemului, ai ocazia să încerci sistemul de operare pe acest site. Funcționalitatea e încă limitată, dar e suficientă cât să-ți dai seama de ce ar urma să-ți aducă noul sistem.

Citește și: