Google vrea să-ți transforme ecranul telefonului în difuzor

Google vrea să-ți transforme ecranul telefonului în difuzor

Google privește, ca întotdeauna, către viitor, astfel că a făcut o achiziție cu potențial la începutul acestui an.

Compania mamă sub umbrela căreia există și Google, Alphabet Inc., a cumpărat recent un startup britanic, Redux.

Oamenii de aici se ocupă de crearea de produse și sisteme care oferă feedback tactil și sunete surround fără boxe”. Cu alte cuvinte, tehnologia la care lucrează compania elimină nevoia de boxe și de butoane pentru smartphone-uri.

Conform celor de la Crunchbase, achiziția ar fi avut loc în august, iar totul s-a concretizat în decembrie 2017.

În aprilie, Redux anunța că a creat o tehnologie de panouri audio, prin care se înlocuiesc difuzoarele telefoanelor cu sunetul care provine direct din ecran. Aceștia au lansat și o serie de efecte tactile, prin care simulează butoane sub ecrane.

”Convergența designului smartphone-urilor se rezumă la câteva restricții fizice, de la dimensiunea micro-difuzoarelor și a altor componente, la nevoia de a tăia sticla frontală pentru a face loc acelor difuzoare. În plus, există și limitarea constituită de nevoia de butoane”, arăta Redux într-un anunț. ”Noi trecem peste asemenea limitări și oferim noi posibilități de design”.

Alphabet a refuzat să facă un comentariu cu privire la tranzacție.

Totuși, tehnologia Redux poate fi importantă pentru telefoanele Pixel. Acestea ar putea avea parte de un upgrade major de design. În plus, deoarece tehnologia elimină nevoia de difuzoare și de alte componente fizice, putem spera la baterii mai mari sau la noi funcții. Ne putem aștepta și la telefoane cu adevărat etanșe, dar și la dispozitive cu ecrane pe toată suprafața.

Google ar putea avea un viitor destul de bun în materie de telefoane, mai ales dacă implementează noile funcții.

Citește și:
Sursa: mashable.com