15 iun. 2018 | 17:27

Google Chrome face curățenie printre extensii, ca să fii mai relaxat online

ACTUALITATE
Google Chrome face curățenie printre extensii, ca să fii mai relaxat online

Google Chrome vine la pachet cu un volum semnificativ de flexibilitate derivat din suportul pentru extensii. Problema este că nu toate add-on-urile disponibile îți vor binele, mai ales cele din afara Chrome WebStore.

Google Chrome este cel mai popular browser de pe mapamond deja de câțiva ani. Nu este perfect, dar cei de la Google îi aduc deseori actualizări menite să-i sporească nivelul de securitate oferit utilizatorilor. Experiențele neplăcute legate de browserul gigantului din Mountain View sunt însă rareori derivate din minusurile browser-ului efectiv. De cele mai multe ori, experiența ta online are de suferit din cauza unor extensii care ți s-au ancorat în browser fără să-ți dai neapărat seama de momentul exact în care s-a întâmplat asta.

Orice aplicație care ajunge în Apple AppStore sau Google Play trece printr-un proces elaborat de aprobare, menit să certifice faptul că nu are vreo problemă de funcționalitate, nu pune în pericol datele utilizatorului și nu îndeplinește alte funcții decât cele oficiale. În teorie, se întâmplă același lucru cu extensiile care ajung în Chrome WebStore.

Problema este că browserul Google suportă și instalarea de extensii din orice alte colțuri ale internetului, nu doar din WebStore. Pentru că s-a ajung la concluzia că acest nivel sporit de flexibilitate este responsabil pentru situația neplăcută cu care se confruntă mulți internauți, funcția respectivă va fi dezactivată.

Se pare că s-au plâns suficient de mulți utilizatori, încât oficialii Google să facă ceva în această privință. ,,Continuăm să primim volume mari de plângeri de la utilizatori referitoare la extensii nedorite care cauzează schimbarea neașteptată a experienței de utilizare a Chrome. Majoritatea acestor plângeri sunt atribuite practicilor deceptive sau derutante adoptate de diverse site-uri care oferă extensii.” James Wagner, managerul de produs pe partea de extensii Google este încrezător că schimbările care vor fi introduse în următoarea versiune de Chrome vor spori nivelul de transparență și securitate de care se vor bucura utilizatorii browserului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele