Samsung Galaxy Note 9 v. iPhone X: care e mai rapid și mai rezistent

Samsung Galaxy Note 9 v. iPhone X: care e mai rapid și mai rezistent

La câteva zile după lansarea oficială a Galaxy Note 9, o comparație video cu îndrăgitul iPhone X era inevitabilă. Din fericire, avem parte de două teste menite să te ajute să iei o decizie informată.

Dintr-un punct de vedere, o comparație între două telefoane lansate la o distanță de aproximativ nouă luni nu este cea mai corectă din lume. Pe de altă parte, iPhone X este vârful de gamă actual al celor de la Apple și foarte mulți sunt curioși să vadă cum se comportă raportat la Galaxy Note 9. 

Videoul de mai jos este un test comparativ de performanță. Mai multe aplicații sunt rulate succesiv, după care sunt închise și rulate din nou. Astfel, se testează timpul de pornire al celor mai uzitate programe și performanța pe partea de multitasking.

În teorie, un telefon cu o cantitate mai generoasă de memorie RAM ar trebui să îți pornească mai repede programele a doua oară pentru că le are în fundal și doar ți le aduce în prim-plan. Ca referință, Galaxy Note 9 are două ori mai multă memorie RAM decât iPhone X.

În prima instanță a testului, iPhone X a ieșit câștigător. A parcurs întregul set de teste în 2 minute și 9 secunde, în timp ce Galaxy Note 9 de la Samsung a avut nevoie de 6 secunde în plus. În partea a doua a testului, câștigătorul detașat a fost telefonul sud-coreenilor.

Cantitatea generoasă de memorie RAM l-a ajutat să pornească aceleași aplicații închise anterior în doar 45 de secunde. iPhone X a avut nevoie de un minut și 20 de secunde, aproape dublu. Asta nu înseamnă neapărat că noul Note este un telefon mai bun, dar cu siguranță reprezintă o victorie care ar trebui avută în vedere.

Cel de-al doilea clip în care în care sunt testate unul lângă altul cele două smartphone-uri de top a fost publicat de EverythingApplePro și poate fi văzut mai sus. Acesta este un test de rezistență în care telefoanele sunt trântite de la un metru, 1,5 metri și 2,3 metri. Rezultate se pot vedea după ce apeși pe play.