06 sept. 2018 | 20:22

Gafa și întâlnirea: Cum reușește Dăncilă să ne facă de râs și în Spania

VIDEO Generalist

Premierul Viorica Dăncilă își dorește numai întâniri memorabile, doar așa se explică noua încurcătură în care a intrat, cu prilejul vizitei în Spania, unde s-a întâlnit cu omologul său Pedro Sanchez.

Da, știm, întâlnirile premierului Viorica Dăncilă sunt de mult prilej de mari emoții, după ce s-a referit la etnicii aromâni din Macedonia cu apelativul „cetățeni aromâni” sau după ce a confundat capitala Muntenegru cea a Kosovo.

De data aceasta, cu ocazia întâlnirii cu premierul Spaniei, Dăncilă a încurcat scaunele, așezându-se pe scaunul lui Sanchez. E adevărat, este o gafă mică, de adolescentă intimidată comparativ cu ce a „putut” în vizitele oficiale anterioare. Totuși, după toată seria pe care o cunoaștem deja, parcă ne uităm îngoziți cum un oficial român care ocupă o poziție de primă mână se zăpăcește în fața unor înalți demnitari străini. Parcă nu se potrivește deloc, nu?

Momentul penibil din Spania nu apare în imaginile oficiale postate pe pagina de YouTube a Guvernului României, dar poate fi văzut în filmarea agenţiei de ştiri spaniole Atlas, citată de Pro TV.

Într-o altă vizită, la Vatican, presa italiană a relatat o parte dintre exprimările nepotrivite ale Vioricăi Dăncilă, în condițiile în care Guvernul României a publicat filmul fără sunet.