25 sept. 2018 | 19:17

Firea, luată la mișto pe Wikipedia: Gabriela „Fifi” Firea și „Duamna”

ACTUALITATE
Firea, luată la mișto pe Wikipedia: Gabriela „Fifi” Firea și „Duamna”

Gabriela Firea are o pagină în engleză pe Wikipedia. Aceeași pagină a trecut printr-o editare care a lăsat-o cu două apelative și trimiteri la „Daddy” Dragnea.

Gabriela Firea are o pagină de Wikipedia, în engleză, un pic ajustată. Cel puțin așa era pe 25 septembrie la ora publicării acestui articol. Ironiile privesc relația ei (tensionată) cu Liviu Dragnea, președintele PSD, dar și porecla „Fifi”. Din imaginile de mai jos te prinzi ce și cum s-a adăugat.

Cum s-a ajuns la editarea paginii de pe Wikipedia? Ei bine, oricine poate face asta, în orice moment, total sau parțial. Odată ce sunt sesizate diverse greșeli sau minciuni, un editor intervine și remediază profilul respectiv.

Wikipedia Gabriela Firea pagina

Cum se prezenta pagina Gabrielei Firea la ora publicării acestui articol.

Note Gabriela Firea Wikipedia

Notele din subsolul paginii de Wikipedia. Da, au fost editate și ele.

Cumva evident, aici e vorba de un român care a vrut să se știe de Firea și în engleză, nu doar în Română. Wikipedia a fost, destul de des, o sursă excelentă de lansat ironii la adresa vedetelor zilei, politicienilor sau figurilor istorice.

Au fost însă cazuri ceva mai serioase decât pagina Gabrielei Firea. Pagini consistente, care s-au dovedit false. În fapt, Wikipedia este o enciclopedie online destul de „vie”, actualizată constant cu ajutorul voluntarilor.

Revenind la primarul Bucureștiului, referirea la Dragnea, pe care o poți vedea și în imaginea de mai sus, e următoarea: „[…] Fifi are toate caracteristicile unui câine […] mai puțin loialitate, așa cum a demonstrat-o evenimentul recent din PSD, când a îndrăznit să «muște mâna care a hrănit-o», adică a lui Liviu «Daddy» Dragnea, politicianul mustăcios condamnat penal […]”.

Oricum, indiferent cât de repede va fi remediată editarea de pe pagină, va rămâne în scurta istorie a internetului. Între timp, foarte probabil, porecla aceasta va mai circula o vreme pe Facebook și nu numai.