Fujifilm GFX 50S este o bijuterie de format mediu cu 50 de megapixeli

Fujifilm GFX 50S este o bijuterie de format mediu cu 50 de megapixeli

Când vine vorba de camere foto digitale de format mediu, te aștepți să vezi asfel de creații de la Phase One sau Hasselblad, dar tocmai a fost lansat Fujifilm GFX 50S.

La doar 6500 de dolari, începând cu luna februarie a acestui an vă puteți achiziționa o cameră foto de format mediu. Aceasta este cea mai nouă creație a celor de la Fujifilm și incorporează o serie de particularități demne de laudă. Rezultatul câtorva ani de dezvoltare și cercetare, Fujifilm GFX 50S a fost subiectul multor valuri de zvonuri. Acum aven în sfârșit toate detaliile despre dispozitiv într-un comunicat de presă.

Confirmarea oficială pe marginea creației din imaginea de mai sus a venit în urmă cu ceva timp, dar la această oră o putem compara cu modelele concurente având în vedere și prețul. Fujifilm GFX 50S va ajunge în magazine la finele lunii februarie cu prețul de 6500 de dolari doar pentru body. Dacă respectiva valoare vi se pare mare, competitorul său direct, Hasselblad X1D se comercializează cu aproximativ 9000 de dolari.

În privința specificațiilor, noua cameră este construită în jurul unui senzor CMOS de 50,4 megapixeli și a unui procesor de imagine X Processor Pro. Acesta din urmă s-ar putea să vi se pară cunoscut dacă sunteți fani Fujifilm pentru că este același folosit în camere X-Pro2 și X-T2. Imaginile voastre vor fi surprinzător de clare datorită unui sistem de autofocus cu 117 puncte, cât și a viewfinderului electronic de înaltă rezoluție completat de un touchscreen de 3,2 inci. În mod surprinzător, această cameră foto de format mediu nu poate imortaliza secvențe video la rezoluție 4K, ci doar Full HD 1080p la 24, 25 și 30 de cadre pe secundă.

Pentru că vorbim de un produs complet nou, primul din portofoliul companiei, lentilele existente de pe piață nu sunt compatibile. Aveți însă posibilitatea să investiți în câteva obiective atrăgătoare cu prețuri între 1500 și 3000 de dolari: GF63mm f/2.8, GF32-54mm f/4 și GF120mm f/4.Fujifilm GFX 50S back

Citește și: