Fotografiile care îți arată cât de departe au ajuns smartphone-urile

Fotografiile care îți arată cât de departe au ajuns smartphone-urile
Sursa foto: George Stanciu/ Playtech

Ca în fiecare an, Smithsonian a publicat rezultatele concursului de fotografie, printre care se numără fotografii din diverse domenii, precum „Călătorii”, „Oameni” și „Lumea Naturii”.

Mai există totuși o categorie, cea a fotografiilor făcute pe telefon. La o primă privire, ele sunt la fel ca pozele de la celelalte categorii. Cu toate astea, detaliile și culorile puternice au fost capturate cu ajutorul telefoanelor iPhone, Huawei și Lenovo.

Fotografiile făcute cu telefonul ne arată cât de departe a ajuns tehnologia în această privință. A trecut mai bine de un deceniu de când au apărut primele telefoane cu cameră foto, iar de atunci am ajuns departe.

Printre telefoanele care fac fotografii demne de o cameră profesională se numără Google Pixel 2, iPhone X și Samsung Galaxy S9.

În cazul Google Pixel 2, camera principală are 12 megapixeli. Ea generează fotografii remarcabile, mulțumită stabilizării optice de imagine și a stabilizării software-ului. Imaginile sunt astfel clare indiferent de context. Mai mult, focusul automat este mult mai rapid datorită mecanismului dual-pixel de detectare a scenei. Iar dacă asta nu era suficient, fundalurile pot apărea în ceață pentru portrete, asemenea DSLR-urilor.

Camera iPhone X are tot 12 megapixeli. Are abilitatea de a expune corect fotografiile și de a genera poze cu contrast bun. Sistemul optic și culorile sunt, de asemenea, de calitate. Autofocusul este mult mai rapid, lucru care te va ajuta indiferent de context prin faptul că va detecta mișcarea și luminozitatea instantaneu.

La Samsung Galaxy S9, camera este tot de 12 megapixeli. Aceasta este ideală pentru pasionații de fotografie. Are o diafragmă variabilă, pe care o poți alege tu sau poți lăsa telefonul să o facă. În ceea ce privește fotografiile pe timp de noapte, are toate șansele să ajungă cel mai bun smartphone la acest capitol.

Mai jos vei găsi o parte din fotografiile făcute cu telefonul care au câștigat concursul Smithsonian.

 

fotografie smartphone
Foto: Tatiana Borodina
Priveliște a Podului Queensboro și a tramvaiului Roosevelt Island din New York City
fotografie smartphone
Foto: Sirsendu Gayen
„Am făcut această poză la Gangasagar Mela. Gangasar Mela este unul din cele mai mari festivale religioase din India. Modelele formate de sari-urile care se usucă în vânt, precum și jocurile de lumini și de umbre, mi-au atras atenția. Am fost capabil să finisez totul adăugând prezența unui bărbat singur”.
fotografie smartphone
Foto: Aung Ya
Un sculptor la muncă în Mandalay, Malaezia
fotografie smartphone
Foto: Laurence Bouchard
Un bărbat care merge cu bicicleta pe lângă instalația Counter Void al lui Tatsuo Miyajima din Tokyo
fotografie smartphone
Foto: Laurence Bouchard
O femeie care poartă o umbrelă cu dungi negre și albe trece pe lângă niște porți
fotografie smartphone
Foto: Mohammad Mohsenifar
O pereche de femei trec pe lângă un perete acoperit de graffiti
fotografie smartphone
Foto: Philip Am Guay
Copiii se luptă cu toropeala verii, bucurându-se de zona de joacă cu apă dintr-un mall din Cebu City, Filipine
fotografie smartphone
Foto: Piere Luigi Dodi
Oameni care joacă squash pe Plaja Tarara din Cuba
fotografie smartphone
Foto: Sara Jacoby
„Aceasta este Maggie. Ea are două duplicații rare de cromozomi, iar la una din ele este singurul copil care o are. Fotografia această surprinde nu doar vulnerabilitatea ei, ci și magnitudinea științei, pentru care suntem recunoscători. O fetiță mică și Gigi a ei, deja mult mai familiară cu spitalele și doctorii decât ar trebui să fie orice copil”.
Foto: Wieb Dekker
Un bărbat care curăță carena unui vas ancorat în Olanda

 

Sursa: Quartz