Cum poți să iei viruși din reclame false la Fortnite pe Android

Cum poți să iei viruși din reclame false la Fortnite pe Android

Epic Games a confirmat recent că jocul lor Fortnite Battle Royale pentru Android nu se va lansa în Google Play Store. Fortnite Android nu va fi disponibil pe Google Play, ci doar prin download direct de pe site-ul Epic.

De ce nu e Fornite disponibil pe Android? În principal pentru că Epic vrea să facă mai mulți bani. Compania nu vrea să le dea celor de la Google 30% din câștiguri. „Procentajul de 30% din câștiguri este imens, având în vedere că din cei 70% ai dezvoltatorului, acesta trebuie să acopere toate costurile de dezvoltare, operare și suport pentru joc”, a declarat Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games. Fortnite a reușit să adune 15 milioane de dolari în doar trei săptămâni de la lansarea pentru iPhone. E foarte probabil ca și varianta pe Android să aibă un succes similar,.

Există câteva îngrijorări în legătură cu această decizie, în principal, legate de securitate. Recent, au apărut mai multe reclame false la Fortnite pentru Android, iar asta ar putea păcăli utilizatorii să intre pe site-uri care i-ar putea infecta cu viruși. De cele mai mult ori, poți să-ți dai seama că o reclamă este falsă deoarece îți cere să instalezi acel joc sau program de pe un alt site, nu din Google Play Store.

De obicei, aplicațiile din magazinul de aplicații al Android sunt verificate și analizate pentru a nu conține viruși, malware sau alte lucruri care ți-ar putea dăuna, deși nu tot timpul se întâmplă asta. Totuși, dacă instalezi ceva din afara magazinului Google Play atunci șansele sunt mai mari ca acest produs să nu fie unul bun.

Aceste reclame Fortnite pentru Android îndrumă utilizatorii către un site unde sunt rugați să-și introducă datele precum adresa de mail și parola, astfel le este compromisă securitatea și telefonul riscă să fie infectat cu viruși. Noi vă sfătuim să așteptați o dată oficială de lansare și să descărcați jocul doar de pe site-ul companiei Epic Games.

Probabil, Epic Games face tot ceea ce poate pentru a asigura securitatea produsului său, dar cu toate aceste reclame care apar pe internet nu ne-ar surprinde să vedem mai mulți utilizatori de Android infectați cu viruși și malware din cauza acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo