19 dec. 2018 | 17:40

Creatorii Fortnite, încă o dată la tribunal din cauza unui dans

ACTUALITATE
Creatorii Fortnite, încă o dată la tribunal din cauza unui dans

Epic Games, compania care a dezvoltat jocul Fortnite, se află în fața unui nou proces care tratează încălcarea proprietății intelectuale, din cauza unui dans.

Russell Horning, cunoscut ca Backpack Kid, e cel mai recent dintre cei care dau Epic Games în judecată, din cauza unui dans. Conform reprezentanților legali ai acestuia, dezvoltatorii jocului s-au folosit de Flossing, mișcarea lui Horning, pe care au transpus-o în joc.

Mișcările de dans la care se face referire în proces sunt tocmai cele care l-au ajutat pe Horning să devină celebru. După ce s-a postat pe Instagram în timp ce dansa, videoclipurile acestuia au devenit virale, iar apoi a început să fie invitat la diverse evenimente, pentru a-și face dansul specific.

Dansul ”Flossing”, pe care îl face Horning, pare să fi fost transpus în Fortnite sub numele ”The Floss” și pare să fie destul de similar cu cel al puștiului.

La fel ca în cazul lui 2 Milly și al lui Alfonso Ribeiro, Horning nu are drepturi de autor asupra mișcărilor sale. Mai problematic este că acest a participat la evenimente sponsorizate de Epic Games. În iunie, la un eveniment dedicat Fortnite, tânărul a fost întrebat dacă crede că ar trebui să primească ceva pentru că dansul său e în joc. Horning spunea atunci că ”nu e mare chestie, mă bucur că (dansul) e folosit în joc.”

Acum câteva luni, Terrance Ferguson i-a acuzat pe creatorii Fortnite că i-au furat dansul Milly Rock, pentru a crea emote-ul ”Swipe it.” Ferguson se agață și de argumentul rasial în problema sa și spune că studioul de jocuri video are un tipar de ”exploatare a talentului afroamerican, în special, prin copierea dansurilor și mișcărilor.”