Creatorii Fortnite, dați din nou în judecată din cauza unui dans

Creatorii Fortnite, dați din nou în judecată din cauza unui dans

Cei de la Epic Games nu sunt tocmai străini de procese intentate companiei, pe fondul jocului Fortnite, iar acum au încă o dată de a face cu o astfel de situație.

Epic Games a mai avut în trecut de-a face cu procese în care erau acuzați că au copiat mișcări de dans. Astfel, procesul de acum nu e primul și putem fi la fel de siguri că nu va fi nici ultimul. De data asta e rândul lui Alfonso Ribeiro, care l-a interpretat pe Carlton în The Fresh Prince of Bel-Air.

Conform lui Ribeiro, cei de la Epic Games i-au furat mișcarea de dans, cunoscută de fanii serialului ca ”dansul Carlton” – în Fortnite, această mișcare de dans este cunoscută ca emote-ul Fresh. Se pare că în prezent, Ribeiro încearcă să obțină drepturi de autor pentru dans.

Anunțul apare la ceva vreme după ce și Terrance Ferguson i-a acuzat pe creatorii Fortnite că i-au furat dansul Milly Rock, pentru a crea emote-ul ”Swipe it.” Ferguson se agață și de argumentul rasial în problema sa și spune că studioul de jocuri video are un tipar de ”exploatare a talentului afroamerican, în special, prin copierea dansurilor și mișcărilor.”

Epic Games a avut de-a face cu dispute legale și de altă natură. Cei de la PUBG i-au acuzat pe creatorii Fortnite că jocul din urmă ar putea să copieze ”experiența pentru care PlayerUnknown’s Battlegrounds este cunoscut.” Compania nu e întotdeauna doar de această parte în procese. Epic Games a dat în judecată un game tester care a publicat secrete din sezonul 4 de joc, dar și pe câțiva streameri care făceau reclamă la hack-uri pentru Fortnite.