Ford a descoperit cum să elimine mirosul de mașină nouă

Ford a descoperit cum să elimine mirosul de mașină nouă

Cu toate că multora le place mirosul de mașină nouă, există și o sumedenie de clienți care nu suportă această aromă, iar Ford a venit cu o soluție pentru ei.

Mirosul de mașină nouă e unul extrem de specific și destul de plăcut, mai ales dacă e chiar a ta mașina în care te-ai urcat și are mireasma asta. Totuși, acest miros nu e preferat de oricine, iar clienții din China îl urăsc. Pentru ei, Ford a găsit o metodă de a elimina acest miros.

Ford are un brevet ce descrie un proces care elimină acest miros, pentru ca un client să nu fie nevoit să-și umple mașina de odorizante. Brent Gruber, director în cadrul J.D. Power, declară că mirosul rămâne problema numărul unu pentru clienții chinezi.

”Mirosul neplăcut rămâne cea mai importantă problemă de pe acea piață”, declară acesta, care adaugă că ”pentru a pune în context situația, problema e de două ori mai întâlnită decât cea de pe locul doi, a consumului de combustibil excesiv.”

Ford a angajat 18 chinezi care să miroasă mașini noi și să identifice mirosurile negative. În brevet, Ford descrie o metodă care, practic, ”coace” mașina la soare, cu toate ferestrele deschise, până când plasticul și alte materiale au eliminat toate mirosurile.

Nu e prima încercare pe care Ford o face în această direcție. Acum câțiva ani, Lincoln punea canistre cu cărbune în mașini pentru a înlătura mirosul de nou.

Chinezii, deși ți-ar putea părea ciudați, ar putea fi cei care au dreptate în această situație. Lyndon Conrad Bell a descoperit că interioarele mașinilor noi sunt, efectiv, rezervoare pentru gaze cu potențial dăunător. Chimicalele sunt prezente în cantități mici, dar căldura accelerează eliberarea gazelor.

Citește și:
Sursa: jalopnik.com
Etichete: