Cum sunt folosite ceasurile Apple sau Fitbit de consumatorii de droguri

Cum sunt folosite ceasurile Apple sau Fitbit de consumatorii de droguri

Oamenii sunt extrem de inventivi, iar tehnologia îi face și mai creativi. Așa au ajuns să fie create noi funcționalități pentru ceasurile Apple sau Fitbit.

Este binecunoscut că Viagra a fost creată ca tratament pentru afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială sau angina pectorală. A ieșit altceva. Așa pare a fi și cazul ceasurilor inteligente de la Apple sau Fitbit.

Nu ar trebui să ne surprindă că oamenii au ajuns să utilizeze ceasurile și brățările inteligente pentru a-și monitoriza pulsul atunci când iau droguri recreaționale. Un reporter CNBC a dezvăluit că unii consumatori de droguri folosesc Apple Watch sau Fitbit pentru a-și putea administra medicamentația cu substanțe interzise.

Astfel de substanțe îți măresc bătăile pe minut ale inimii și, dacă treci peste un anumit prag, riști să fac un atac de cord.

Așa că utilizatorii de droguri își monitorizează pulsul cu astfel de dispozitive pentru a evita acest risc. Un utilizator de 19 de ani de pe Reddit a recunoscut că folosește un Apple Watch în astfel de scopuri. „În mod normal pulsul meu este undeva la 80, iar când iau Xanax mă asigur că bătăile inimii nu scad sub un anumit prag (50 bătăi pe minut). Când iau cocaină am grijă să nu trec peste un anumit prag (140 bătăi pe minut). Dacă inima îmi bate prea repede iau niște Xanax”, a explicat el.

Tot el a mai spus că a învățat să folosească astfel de dispozitive de la prietenii lui și că obișnuiesc să discute cu prietenii despre asta și că utilizează ceasurile inteligente pentru a-și monitoriza prietenii.

Ar părea o idee bună să faci asta, dar doctorul Rober Kloner de la Huntington Medical Research Institutes nu este de acord că e o idee bună. „Îți creează un sentiment fals de siguranță. Cocaina poate cauza multe probleme care nu pot fi detectate de astfel de dispozitive”, a spus acesta.

Citește și:
Sursa: Mel Magazine