Firefox te anunță, într-un mod eficient, dacă ai fost ținta hackerilor

Firefox te anunță, într-un mod eficient, dacă ai fost ținta hackerilor

Mozilla Firefox continuă să fie unul dintre cele mai populare browsere de pe mapamond datorită unor actualizări regulate precum cea anunțată în urmă cu câteva zile.

Google Chrome și Mozilla Firefox se află în topul preferințelor utilizatorilor. Deși există fani îndărjiți ai fiecăruia dintre ele, este interesant să observi actualizările prin care încearcă fiecare dintre ele să se difrențieze. În cazul celor de la Mozilla, noul Firefox se ancorează într-un serviciu gratuit al companiei intitulat Firefox Monitor.

Cu Firefox Monitor, disponibil la adresa monitor.firefox.com, poți verifica dacă adresa ta de email a fost victima unor atacuri de hackeri survenite în ultimii ani.  În cazul în care email-ul tău a fost inclus pe vreo listă, ar fi bine să percepi acea informație ca pe un avertisment că ar fi bine să-ți schimbi parola. Firefox Monitor este oferit în peste 26 de limbi străine pentru a te ajuta să înțelegi mai bine detaliile tehnice care îți sunt puse la dispoziție.

Având însă în vedere numărul mare de site-urile care au fost ”prăduite” în ultima perioadă, ar fi bine ca respectiva informație îngrijorătoare să-ți fie oferită într-un context mai detaliat. De asta se ocupă noul Mozilla Firefox, care verifică site-urile pe care le accesezi pentru a vedea dacă au fost victimele unor atacuri în ultimul an. În cazul în care răspunsul este da, poți verifica dacă și adresa ta de email pe care ai folosit-o pe platforma respectivă a căzut victimă sau nu.

Momentan, noua funcție detaliată mai sus este disponibilă doar în varianta beta de Firefox Quantum și se reflectă într-o notificare în colțul din stânga sus când site-ul accesat este problematic. Dacă vorbim de un site pe care îl accesezi în mod regulat, notificarea va fi afișată o singură dată. În cazul în care testele vor fi încununate de succes, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până când vom avea parte de aceeași opțiune în versiunea standard de Firefox pe care o au instalată cei mai mulți dintre noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: