13 apr. 2018 | 10:45

Noul Firefox pentru iPhone te asigură că nu mai ești spionat pe net

ACTUALITATE
Noul Firefox pentru iPhone te asigură că nu mai ești spionat pe net

Scandalul cu Facebook și Cambridge Analytica te-a făcut un pic mai paranoic în privința partajării datelor private cu terți, iar noul Firefox pentru iPhone mizează pe acest detaliu.

În urmă cu cinci ani, dacă îți doreai un browser de calitate pe iPhone, puteai opta pentru Safari sau Safari. Între timp, situația s-a diversificat semnificativ, iar creații precum cea mai recentă variantă de Firefox s-ar putea să incorporeze câteva particularități mai interesante, comparativ cu cele din portofoliul Apple.

Mozilla Firefox pentru iOS are o vechime destul de mare, dar continuă să fie actualizat la intervale regulate de timp. Prin intermediul celui mai recent update, speră să atragă atenția amatorilor de securitate sporită care nu își doresc reclame personalizate în fiecare colț al internetului.

Printr-o postare pe blogul oficial al companiei, cei de la Mozilla încearcă să-ți atragă atenția asupra beneficiilor noii versiuni. În mod implicit, toate site-urile pe care le vizitezi pe internet nu vor mai putea fi folosite ”împotriva ta”. Activitatea ta online este doar a ta.

Nici măcar Facebook nu va mai avea posibilitatea să îți cunoscă site-urile preferate și să îți ofere reclame la produsele pe care ți le dorești cel mai mult. Cea mai mare rețea de socializare va ști un pic mai puține lucrurile despre tine, dacă folosești Firefox pe iPhone, iar asta reprezintă un lucru bun.

Acest anunț vine la câteva zile după ce Mark Zuckerberg a petrecut aproape zece ore în fața Congresului American. Pe lângă întrebări neinspirate cu răspunsuri pe care le găsești de mult timp pe Google, senatorii l-au chestionat pe Zuckerberg exact pe marginea practicilor monitorizării utilizatorilor de Facebook în afara platformei de socializare.

[readmore]

Like-urile, prietenii și preferințele în materie de postări reprezintă doar o parte infimă din profilul incredibil de stufos al personalității tale pe care ți l-a creat gigantul american fără să-ți dai seama. firefox ios update

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele