La ce număr de urgență pot suna părinții care n-au cu cine lăsa copiii

La ce număr de urgență pot suna părinții care n-au cu cine lăsa copiii

Gabriela Firea a anunțat că, din cauza vremii neprietenoase, școlile din Capitală vor fi închise până vineri, inclusiv. Dacă pe elevi vestea i-a bucurat, nu poți spune același lucru și despre părinții acestora.

După ce primarul Capitalei a anunțat că în săptămâna 26 februarie – 2 martie copiii au vacanță, au ieșit la iveală mai multe probleme. S-ar părea, că cea mai mare îngrijorare a părinților nu este vremea de afară, ci faptul că nu au cu cine lăsa copii atunci când ei sunt la serviciu.

„Școlile și grădinițele nu sunt un spațiu de supraveghere, ci de educare”, a declarat Firea pe 27 februarie, când a convocat Comandamentul de iarnă și a anunțat că școlile și grădinițele rămân închise. Îngrijorările părinților au ajuns, bineînțeles, și la urechile primarului Capitalei. Firea a îndemnat părinții să găsească sprijin în familie și să lase copiii în grija unui membru. În cazul în care nu se găsește și nu se găsește, Firea mai are o soluție.

Astfel, dacă nu ai cu cine lăsa copilul în această săptămână, primarul Capitalei a pus la dispoziție un număr de telefon de la Asistență Socială. Poți suna, iar un asistent social îți va prelua copilul când tu ești la serviciu. De obicei, aceștia sunt cei care se ocupă de copiii aflați în situații delicate în familie. Acum, s-ar părea că Firea a modificat puțin sistemul și asistenții sociali sunt și bone.

Primăria București susține că cei care au nevoie de suport, dar și soluții punctuale, pot suna la 0800800868. Linia telefonică e deschisă non-stop, dar cu siguranță nu vor fi suficienți asistenți sociali pentru toți cei care au nevoie. Dacă ai copil și n-ai cu cine să-l lași, poți încerca și această soluție.

Totuși, școlile și grădinițele din Capitală rămân închise din cauza viscolului, frigului și ninsorilor. În plus, faptul că elevii rămân acasă săptămâna aceasta nu înseamnă că nu vor recupera orele pierdute. Cel mai probabil elevii din clasele primare vor recupera prin ore suplimentare, iar cei din clasele gimnaziale o vor face sâmbăta.

Citește și: