Firea riscă să fie demisă din PSD: de unde vin amenințările

Firea riscă să fie demisă din PSD: de unde vin amenințările

După câteva săptămâni de campanie agresivă împotriva lui Dragnea pe la toate televiziunile care au primit-o, Firea s-ar putea să-și piardă funcția în PSD.

PSD-ul a fost divizat în ultimele săptămâni din cauza dezvăluirilor făcute de primarul Capitalei prin toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziție. A apărut la majoritatea posturilor TV, a postat pe Facebook și, într-un final, și-a manifestat ura pentru liderul PSD în paginile publicației New York Times. 

În timp ce Dragnea este bine și pare să fie mai degrabă implicat într-un conflict cu Ponta, decât cu Gabriela Firea, primarul capitalei riscă să-și piardă poziția în partidul care i-a susținut candidatura la șefia Bucureștiului. Cel mai recent atac la adresa edilului vine de la deputatul PSD Cătălin Rădulesc.

Deputatul vede gesturile lui Firea ca fiind un deserviciu major adus partidului, motiv pentru care, ar trebui pedepsită. „Voi cere ca toţi membrii de partid, indiferent că este de o lună venit în partid sau de 20 şi ceva de ani, să fie tratat cu aceeaşi monedă. Dacă se consideră că un membru de partid, cum am fost eu, de exemplu, atunci când am făcut o anumită declaraţie, am fost suspendat şase luni, după aceea mi s-a retras sprijinul politic.

Eu cred că doamna primar general, în această situaţie, a făcut un mare deserviciu partidului nostru. Poate că unele dintre chestiunile pe care le-a ridicat sunt reale, poate nu sunt reale, trebuia să le discute aşa cum le discutăm noi, în general, în interiorul partidului, să nu iasă public, pentru că ne-a făcut un mare deserviciu. Noi când mergem în teritoriu, acasă, toată lumea este foarte îngrijorată, sunt tulburaţi primarii, nu ştiu ce se mai întâmplă cu noi, ne omorâm între noi, e o chestiune care până acum nu s-a întâmplat”, a spus Rădulescu la Palatul Parlamentului.

În cazul în care cineva din PSD își propune să soldarizeze cu Firea, același deputat a ținut să menționeze că niciun membru nu are voie să aducă prejudicii partidului ieșind public și ”făcând rating la televiziuni, o săptămână discutând numai despre subiectul ăsta”. Cu atât mai puțin, cu cât subiectul acelor prezența la TV este un atac la adresa președintelui partidului.

„Nu am discutat cu preşedintele, nu ştiu ce hotărâre va lua, eu am cerut şi astăzi şi cer de o săptămână ca cei care se fac vinovaţi de prejudicii majore aduse partidului, conform statutului, să fie trataţi toţi la fel, adică să se înceapă suspendare, toate măsurile care sunt până la excludere, în funcţie de ce hotărăşte Comitetul Executiv. Se începe cu avertisment, apoi suspendare şi ridicarea sprijinului politic, apoi excludere. Trebuie să fim toţi trataţi la fel, am spus că o să fac mare scandal în partid dacă eu sunt tratat într-un fel şi doamna Firea în alt fel”, a menţionat deputatul PSD, pentru a nu exista vreun dubiu vizavi de ce o așteaptă pe primarul Capitalei și pe orice membru PSD care decide să intre în ”cârdășie” cu ea.

Citește și: