Dragnea, desființat de Firea: ”Retragerea lui ar fi benefică pentru partid și țară”

Dragnea, desființat de Firea: ”Retragerea lui ar fi benefică pentru partid și țară”

Marți seară, 4 septembrie, Gabriela Firea a continuat setul de declarații agresive la adresa lui Dragnea. Liderul PSD avea oricum o problemă de percepție în partid, dar cele mai recente mesaje ajunse online îi ciuntesc și mai mult capitalul de imagine.

Marți seară, la TVR, primarul general al Capitalei a continuat șirul atacurilor destinate președintelui PSD. O serie de acuzații foarte serioase l-au avut în vizor pe Dragnea și, din câte se pare, s-ar putea să fie fondate. În definitiv, nu este prima oară când ies la iveală ”mișculațiile subterane” ale celui mai disprețuit om din România.

„Și acum, dl Dragnea zâmbește și ocolește adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, ci totul este „lapte și miere” în întâlniri și în ședințe, dar în subterane și în întâlnirile pe care le are cu doar câțiva apropiați, deciziile sunt cu totul altele. Atunci, la episodul Grindeanu, cât și la episodul Tudose, eu am pornit de la durerea bucureștenilor, precum și a tuturor românilor care vin în București. De fiecare dată dl Dragnea îmi spunea că el este de acord, din punct de vedere politic, cu toate acele proiecte, dar nu sunt de acord întâi dl. Grindeanu și apoi dl. Tudose. Atunci, pe bună dreptate, eu semnalam public faptul că guvernul nu ajută bucureștenii”, a declarat Gabriela Firea la TVR1, potrivit Mediafax.

În mod previzibil, relația dintre Dragnea și Firea s-a erodat în timp, primarul Capitalei insistând destul de mult pe faptul că și-a dorit ca lucrurile să funcționeze între ei.

„Am încercat și m-am străduit să mențin parteneriatul politic cu domnul Dragnea și cu toți colegii mei. Din nefericire, răspunsul nu a fost același și chiar apropape din primele zile de mandat al meu de primar general. Explicația inițială a colegilor mei, pentru că domnul Dragnea nu mi-a spus niciodată explicit acest lucru, dar mi-a lăsat cumva să fie înțelese, a fost aceea că am un procent destul de mare în sondaje, că aș putea fi un pericol politic pentru o posibilă candidatură a domniei sale la Palatul Cotroceni și că e posibil, cel puțin așa mi-au transmis colegii care sunt în continuare în partid, și în fața cărora se exprima de genul: ce mai vrea și Gabi?

A câștigat primăria, de ce nu e oprește? De ce se implică atât de mult? De ce are prezențe mediatice dese și de ce contribuie la sporirea imaginii publice? Ce scopuri are? Vrea să ia partidul? să fie candidat?. Eu le răspundeam celor care îmi transmiteau dialogurile de weekend dintre ei și Dragnea că nu am alte scopuri decât cele pe care le-am identificat împreună și le-am trecut în programul de guvernare locală”, a adăugat primarul general al Capitalei. Din virtutea inerției, Firea s-a aruncat și la câteva supoziții. Ea a mai spus că, „probabil, se dorea ca primarul general, femeie și PSD, la Primărie să fie o figură politică ștearsă, neimportantă, nesemnificativă și să nu lupte atât de mult pentru proiecte”.

Din câte se pare, o mare parte dintre proiectele importante ale capitalei și ideile sale din poziția de primar nu au putut fi materializate din cauza ”fitilelor” pe care le aruncă Dragnea. „Am avut câteva tentative de a discuta cu domnul Dragnea și a-i explica că PSD ca echipă va pierde dacă nu se realizează lucruri importante în Capitală. Din primele zile am solicitat colaborarea pentru câteva proiecte strategice dintre Primărie și Guvern.

La acel moment nu am găsit un răspuns bun, pentru că domnul Cioloș era prim-ministru, dar m-am gândit că după 6 luni cu Guvernul tehnocrat lucrurile se vor îmbunătăți. Iată că avem un an și jumătate de când la Palatul Victorie s-au succedat trei Guverne PSD și lucrurile nu au evoluat. Cu părere de rău, e o afirmație pe care pot să o probez”.Concluzia întregului set de afirmații este cât se poate de clară, Dragnea nu este benefic pentru situația din țară, ci funcționează mai degrabă ca un catalist pentru înrăutățirea ei.

Toate afirmațiile făcute de Firea la TVR au fost înfățișate că fiind opinii personale. Primarul capitalei s-a ferit să mai implice și pe altcineva în acest conflict mediatic. „Din punctul meu de vedere (ar trebui să se retragă – n.r.). Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din guvern, deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o… Dacă poate, ar fi minunat. Dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid și pentru țară, pentru că noi suntem cel mai mare partid politic și ar fi benefic pentru țară”, a spus Firea.