04 apr. 2018 | 17:56

Filme memorabile cu Iisus Hristos pe care să le vezi înainte sau de Paște

Generalist
Filme memorabile cu Iisus Hristos pe care să le vezi înainte sau de Paște
Screenshot din filmul "Patimile lui Hristos"

Unii zic că nu e Paște fără cozonac, ouă sau cadouri. Alții zic că nu e Paște fără un film cu Iisus Hristos. Dacă te încadrezi în a doua categorie, ai de unde să alegi.

Ultima ispită a lui Iisus

Filmul Ultima ispită a lui Iisus a fost produs în anul 1988 și este ecranizarea romanului omonim a lui Nikos Kazantzakis. Acesta a fost regizat de Martin Scorsese și este filmat în Maroc. În rolurile principale îi regăsim pe Willem Dafoe, Harvey Keitel, Barbara Hershey, Andre Gregory și Harry Dean Stanton.

Patimile lui Hristos

Patimile lui Hristos a apărut în 2004, este regizat de Mel Gibson și este un film controversat. Pelicula pezintă ultimele 12 ore din viața lui Iisus. În rolul principal joacă Jim Caviezel, iar Maia Morgenstern o interpretează pe Maria. Cu un buget de doar 30 de milioane de dolari, filmul a reușit să aibă încasări de 611 milioane de dolari. Cu toate acestea, Patimile lui Iisus este văzut de mulți ca un film prea violent și sângeros.

Filmul celebru despre Iisus Hristos: Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar este un musical apărut în 1973, regizat de Norman Jewison. Acțiunea gravitează în jurul conflictului dintre Iuda și Iisus. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur din 1974.

Iisus din Nazaret

O mini-serie destul de cunoscută despre viața lui Hristos este Iisus din Nazaret din 1977. Filmul lui Zeffirelli include nașterea, viața, crucificarea și învierea lui Iisus. Rolul principal este jucat aici de Robert Powell. Filmul a fost nominalizat de două ori pentru Primetime Emmys și a adunat alte șase nominalizări.

[readmore]

Jesus 1979

Filmul Jesus este, evident, o peliculă despre viața lui Iisus Hristos. Acesta este bazat pe Evanghelia lui Luca din Noul Testament și a fost filmat în Israel. Pelicula a fost regizată de Peter Skyes, John Heyman și John Krish, iar în rorurile principale joacă actorii Brian Deacon, Alexander Scourby și Rivka Neuman.