Cine va juca rolul principal în filmul despre viața lui Nikola Tesla

Cine va juca rolul principal în filmul despre viața lui Nikola Tesla

Filmul biografic „Tesla” și-a găsit actorul care va da viață legendarului Nikola Tesla. El este inventatorul datorită căruia vorbim în prezent despre încărcare wireless și electrificarea a ajuns aproape peste tot. 

Hawke calcă pe urmele lui Nicholas Hoult („The Current War”) și ale lui David Bowie („The Prestige”), care l-au interpretat și ei în trecut pe Tesla. Cu ocazia producției filmului „Tesla”, Hawke se va reuni cu scenaristul și regizorul Michael Amereyda, alături de care a lucrat în „Hamlet” și „Cymbeline”.

Filmul biografic va urmări viața faimosului inventator sârb Nikola Tesla. Vom putea vedea atât ce impact a avut în electrificarea lumii, în cursa cu Thomas Edison. cât și cum a decurs relația puternică de rivalitate dintre el și Edison.

Dacă nu ești familiar cu cine este Nikola Tesla, ar trebui să știi că a imigrat în SUA în anii 1880 și a început să lucreze pentru Thomas Edison. Ceea ce părea o relație profesională călduroasă s-a transformat într-o rivalitate cruntă, când Tesla a demisionat, simțind că nu a fost răsplătit corect după ce a adus îmbunătățiri motorului ineficient al companiei.

Concurența dintre Tesla și Edison este una aproape legendară. Ea a prins formă în așa-zisul „Război al curentului„. Tesla susținea ideea de transmise alternativă a curentului electric, pe când rivalul său susținea curentul direct. Deși la final Edison l-a distrus pe Tesla, acesta din urmă nu a cedat fără să lupte.

Nikola Tesla a creat designul a nenumărate invenții, care au fost într-un final construite de alți oameni de știință și ingineri. Printre ele se numără comunicarea fără fir, dispozitivele controlate cu telecomandă și imagistica cu raze X. Tesla a încercat să construiască și o armă cu energie directă, dar nu a reușit.

A murit sărac, în 1944. Munca sa a influențat generații de oameni de știință. De asemenea, a ajuns să fie arhetipul pentru omul de știință nebun în pop culture. Asemănarea fizică dintre Nikola Tesla și Ethan Hawke, dar și talentul actorului, promit un film care va onora așa cum trebuie moștenirea omului de știință.

Sursa: Geek Tyrant