21 oct. 2018 | 16:46

Cum a ajuns un Ferrari să fie dezgropat din curtea unei case

ACTUALITATE
Cum a ajuns un Ferrari să fie dezgropat din curtea unei case

În februarie 1978, un Ferrari Dino 246 GTS a fost dezgropat dintr-o curte din Los Angeles, iar fotografiile circulă și pe internet de ani buni.

Un grup de copii se jucau într-o curte și săpau la suprafață în fața unei case din Los Angeles. La mică adâncime, aceștia au descoperit ceea ce părea a fi plafonul unei mașini, iar ulterior au găsit un echipaj de poliție, căreia i-a fost relatată descoperirea.

Detectivii Joe Sabas și Lenny Carroll, alături de o echipă de muncitori, au scos la iveală un Ferrari Dino 246 GTS, cu seria 07862, în condiție destul de bună. La acea vreme, mașina ar fi valorat 18.000 de dolari. Investigatorii au făcut ceva cercetări și au aflat că mașina, cu numărul de înmatriculare 832 LJQ, fusese cumpărată în octombrie 1974 de Rosendo Cruz. Pe 7 decembrie, în același an, acesta a raportat mașina ca furată.

Totuși, asta n-a explicat cum a ajuns mașina acolo. Locatarii casei de la acea vreme, care erau acolo de doar trei luni, nu aveau nicio idee despre mașină, la fel ca restul vecinilor. Asta i-a convins pe detectivi că e ceva ciudat la mijloc, deoarece nu e atât de simplu să îngropi o mașină.

Cazul n-avea nicio pistă, iar acesta a fost oarecum rezolvat. Proprietarul a primit 22.500 de dolari de la compania de asigurări, care a luat mașina în primire. Poliția declarase cu ani în urmă cazul de furt.

Greg Sharp, angajat al AutoWeek, a luat urma mașinii și a aflat ceva mai multe din trecutul său. Aceasta a fost cumpărată de un instalator, drept cadou pentru soția sa. În timp ce aceștia se aflau la cină și serbau aniversarea nunții, mașina a dispărut, doar ca să fie găsită patru ani mai târziu.

Nenumărați oameni au luat legătura cu compania de asigurări, Farmers Insurance Group, pentru a cumpăra mașina. Aceasta a fost expusă într-un depozit timp de două săptămâni, iar vizitatorii puteau face licitații individuale. Mașina s-a întors cu o mulțime de elemente furate și a fost scoasă din nou la licitație, unde a fost câștigată de un mecanic auto. Acesta a recondiționat mașina și a înmatriculat-o din nou, însă urma i-a fost pierdută din nou.