Femeile și bărbații nu vor mai fi egali în drepturi pe Tinder

Femeile și bărbații nu vor mai fi egali în drepturi pe Tinder

În mare parte, încă de la lansarea platformei, indiferent dacă ești bărbat sau femeie, pe Tinder, ai avut acces la aceleași opțiuni. Situația pare să se schimbe.

Întregul sistem de swipe-uri în stânga și în dreapta de pe Tinder are un singur scop, generarea de perechi. Dacă doi oameni fac swipe în dreapta, aplicația le permite celor doi să interacționeze între ei. Ține de fiecare dacă odată decide să inițieze dialogul sau preferă să aștepte să fie băgat în seamă. Acest mecanism detaliat mai sus a devenit sinonim cu Tinder la lansarea aplicației, în septembrie 2012.

În curând, femeile vor fi la putere pe Tinder. Asta înseamnă că, dezvoltatorii aplicației vor implementa o actualizare prin care un bărbat nu poate intra în contact cu o femeie până când nu a fost abordat în prealabil. Deși opțiunea pare una surprinzător de originală, își are inspirația în Bumble, o altă aplicație populară de agățat prin intermediul smartphone-ului.

În mod implicit, pe Bumble, doar femeile pot începe o discuție cu o persoană de sex opus. Pe Tinder, o situație similară nu va fi bătută în cuie. În schimb, persoanele de sex feminin vor avea o opțiune în plus în secțiunea de setări a aplicației pentru a activa acea funcție. Implicit, situația va rămâne la fel ca până acum. În schimb, dacă vrei să nu mai fii agresată de toți bărbații cărora le-ai dat swipe în dreapta, vei putea activa acest parametru.

,,Să oferi oamenilor opțiunea în contrast cu impunerea unei variante de interacțiune reprezintă o diferență enormă.” CEO-ul grupului Match a afirmat că este  foarte încântat de această actualizare și că, deși femeile nu își doresc de cele mai multe ori să facă primul pas într-o conversație, e bine de știut că au această opțiune. Mandy Ginsberg a insistat pe faptul că această funcție nu este menită să copieze ceva de la concurență, ci este rezultatul câtorva ani de discuții și analize pe marginea modului în care utilizatorii feminini s-ar putea simți mai confortabili pe Tinder.