16 nov. 2018 | 09:52

Facebook te sperie cu ultimele statistici: știrile false și conținutul eronat sunt la putere

ACTUALITATE
Facebook te sperie cu ultimele statistici: știrile false și conținutul eronat sunt la putere

În doar șase luni, Facebook a șters 1,5 miliarde de conturi false. Această valoare ar trebui să te ajute să-ți formezi o idee despre volumul de știri false și conținut malițios de pe platformă.

Deși continuă să crească în popularitate, entuziasmul sau afinitatea internauților pentru Facebook este în cădere liberă din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania în ultimul an. În teorie, cel mai recent raport de transparență făcut public în urmă cu câteva zile ar trebui să mai pondereze percepția negativă a publicului, dar s-ar putea să se întâmple exact contrariul.

În urmă cu câțiva ani, cei de la Facebook s-au angajat să publice un raport bi-anual de transparență. Cea mai recentă versiune a documentului este acum online și face referire la prima jumătate din 2018. În teorie, intenția inițială a acestei statistici era să facă publice informațiile referitoare la utilizatori cerute de autorități. Între timp, volumul de date a crescut semnificativ.

În aceeași zi a fost publicat și un raport intitulat Community Standards Enforcement Report. Acesta evidențiază gradul de eficiență al celor de la Facebook când vine vorba de eliminare conținutului care nu ar trebui să existe pe rețeaua socială.

Cu această ocazie, am aflat că în intervalul aprilie – septembrie 2018, Facebook a șters 1,5 miliarde de conturi, în creștere de la 1,3 miliarde de conturi cu șase luni înainte. În contextul în care majoritatea conținutului malițios de pe platformă se propagă prin astfel de conturi, valoarea este terifiantă.

Facebook se laudă cu ștergerea automată a 90% din conținutul pentru adulți pe rețeaua socială, indiferent dacă vorbim de pornografie, nuditate cu copii, propagandă teroristă, violență sau altă formă de conținut interzis. Din păcate, instrumentele sale nu reușesc să oprească decât 14,9% din manifestările online de hărțuire și bullying, înainte să fie raportate. În privinaț discursului încărcat de ură și extremism, doar 51,6% dintre postări au fost eliminate înainte să fie raportate. Ca referință, este prima oară când Facebook face publice date referitoare la hărțuire.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele