Facebook promite să șteargă clipurile tale care nu ar fi trebuit să existe

Facebook promite să șteargă clipurile tale care nu ar fi trebuit să existe

Cu cel mai recent anunț, Facebook se autodepășește când vine vorba de dezamăgirea utilizatorilor celei mai mari rețele de socializare.

Ciudată este lumea în care trăim, în momentul în care Facebook ajunge să dea un comunicat că-ți face favoarea de a-ți șterge clipurile pe care nu ar fi trebuit oricum să le dețină. Aceasta este departe de a fi cea mai îngrijorătoare veste din curtea Facebook din ultimele săptămâni, doar oricum te-ar putea deranja.

În urmă cu câteva zile, detaliam faptul că mai mulți utilizatori care și-au descărcat arhiva de conținut de pe Facebook au avut parte de o revelație îngrijorătoare. Printre clipurile din backup s-au aflat drafturi de filme care nu ar fi trebuit niciodată să ajungă online.

Singura vină a utilizatorilor a fost că au înregistrat acele clipuri din website-ul Facebook cu webcamul de la laptop sau desktop. Pentru că au fost însă dezamăgiți de rezultate, au optat pentru ștergerea lor. Cel puțin așa au crezut.

Din câte se pare, chiar și dacă a fost vorba de drafturi ale unor postări care nu ar fi trebuit să ajungă pe internet, Facebook a decis să le păstreze pentru o perioadă de timp nelimitată. În momentul în care informația respectivă a ajuns în fiecare colț al mapamondului, oficialii companiei americane au anunțat că vor șterge clipurile și că își cer scuze pentru inconveniența creată.

,,Am investigat raportul conform căruia câțiva oameni și-au găsit vechile drafturi de clipuri video când și-au accesat datele folosind instrumentul de descărcare a informațiilor de pe Facebook. Am descoperit un bug care a prevenit ștergerea drafturilor de clipuri video.

Le ștergem și ne cerem scuze pentru neplăcerile create.” Dacă nu era evident, este imposibil să-ți dai seama dacă respectivele clipuri au foste șterse. În schimb, putem spera că purtătorul de cuvânt al Facebook spune adevărul. Dacă luăm însă în calcul de câte ori ne-a înșelat încrederea gigantul lui Zuckerberg în ultima perioadă, s-ar putea să fie destul de greu.