Facebook vrea, în sfârșit, să te învețe cum să-ți protejezi contul

Facebook vrea, în sfârșit, să te învețe cum să-ți protejezi contul
Andreea Cuzub
Andreea Cuzub
15:04 28.03.2018

Facebook a reacționat la evenimentele din ultima perioadă, care au demonstrat că mai are mult de lucru pentru a-și consolida politicile.

Pe lângă scandalul cu Cambridge Analytica și colectarea de dare, utilizatorii s-au plâns că setările legate de datele personale și alte instrumente importante sunt greu de identificat. Astfel, cei de la Facebook s-au gândit să le dea o mână de ajutor.

Înainte de asta, trebuie să știi că un utilizator a descoperit că, între datele pe care le-a descărcat de pe Facebook, a găsit un jurnal detaliat al apelurilor și SMS-urilor efectuate și primite. Data și ora fiecărui apel sau SMS erau înregistrate, la fel și durata convorbirilor. Despre acest episod poți citi mai pe larg aici.

Setările şi instrumentele pentru gestionarea datelor pe Facebook

Opţiuni mai uşor de localizat şi utilizat

Întregul meniu de setări pentru dispozitivele mobile a fost remodelat, de sus în jos, astfel încât totul să poată fi găsit mai ușor. S-a renunțat la diferitele setări dispersate pe aproape 20 de ecrane, acum sunt toate în același loc. De asemenea, au fost eliminate opțiunile ce nu mai erau de actualitate, astfel încât să fie clar ce informație poate fi sau nu partajată cu aplicația.

Un nou meniu pe Facebook: Privacy Shortcuts

Facebook a introdus un meniu, Privacy Shortcuts, care permite controlul datelor din câteva atingeri ale ecranului şi oferă explicaţii clare despre modul în care acest control funcţionează. Toate aceste elemente pretind că oferă o experienţă vizuală îmbunătăţită şi mai uşor de găsit. De aici, utilizatorii pot să:

  • Îşi îmbunătăţească securitatea contului:mai multe straturi de protecţie pot fi adăugate contului, precum autentificarea în doi paşi. Dacă această opţiune este activată, iar cineva încearcă să se autentifice de pe un dispozitiv necunoscut până atunci, platforma va trimite o cerere de confirmare.
  • Îşi gestioneze informaţiile personale: postările de până atunci pot fi revizuite sau şterse dacă este cazul. Aici sunt incluse postările distribuite sau reacţii la acestea, cererile de prietenie transmise sau căutările făcute pe Facebook.
  • Stabilească ce reclame sunt afişate: prin gestionarea informaţiilor pe care le folosim pentru a afişa reclame. Ad Preferences explică modul în care funcţionează publicitatea pe Facebook şi care sunt opţiunile utilizatorilor.
  • Controleze cine poate vedea postările şi informaţiile de profil: informaţiile postate pe Facebook aparţin utilizatorilor şi ei sunt cei care trebuie să stabilească cine le poate vedea şi ce tip de informaţii sunt afişate pe profil.

Instrumente pentru a găsi, descărca şi sterge datele de pe Facebook. 

Facebook a introdus opţiunea Access Your Information – un mod mai sigur prin care oamenii pot accesa și gestiona informaţii precum postări, reacţii, comentarii sau căutări. Din această secţiune pot fi şterse orice informaţii din Timeline sau legate de profil, ce nu ar trebui să mai fie pe Facebook.

A fost simplificat şi modul în care datele postate pe Facebook pot fi descărcate. O copie securizată a acestora poate fi descărcată şi chiar transferată către un alt serviciu. Aici sunt incluse fotografii, contacte adăugate contului, postări din Timeline şi altele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI