Facebook Messenger va deveni mai simplu în 2018

Facebook Messenger va deveni mai simplu în 2018

Facebook Messenger este unul dintre cele mai utilizate programe de chat de pe mapamond, iar în 2018 va avea parte de câteva actualizări importante.

După anunțul lui Mark Zuckerberg de acum câteva săptămâni, a devenit evident că rețeaua de socializare va trece printr-un proces elaborat de reinventare. Nu toate schimbările vor avea efectul scontat, dar se vor face câteva experimente în așa fel încât utilizatorii să aibă în final parte de o experiență benefică.

Deși în prisma schimbărilor din News Feed au fost inițiate deja niște teste în câteva țări, în privința Facebook Messenger avem momentan parte doar de promisiuni. Într-o postare pe blogul companiei, David Marcus, vicepreședintele Facebook responsabil de produsele de mesagerie a detaliat câteva schimbări iminente. Detaliile procesului de reinventare a platformei nu sunt foarte multe, dar important este că va deveni mult mai simplu să ții legătura cu cei dragi, datorită unei interfețe mai curate.

Facebook Messenger a ajuns să aibă o interfață foarte aglomerată în ultimii ani, din cauza numeroaselor actualizări de funcționalitate mai mult sau mai puțin utile. Partea de Stories din partea de sus ocupă o partea importantă din interfață și nu are neapărat foarte mulți utilizatori. Pe lângă jocuri, chatbots și module de plată, a devenit din ce în ce mai greu să ajungi să scrii un mesaj cuiva drag.

Soluția la toate aceste probleme, până de curând, a fost Facebook Messenger Lite pentru Android. Conform spuselor lui David Marcus, câteva elemente din Messenger Lite vor fi portate în aplicația principală de chat. În acest an, ”așteptați-vă să investim masiv în simplificarea și eficientizarea aplicației Messenger.”

Momentan, nu este foarte clar care componente din Messenger sunt considerate inutile sau superfluu, care vor dispărea și când. Singurul lucru clar este că oficialii companiei americane văd o problemă în experiența de utilizarea a celei mai populare aplicații de mesagerie și VoIP, iar aceasta trebuie remediată.

Citește și: