31 iul. 2018 | 16:40

Black Mirror a inspirat Facebook pentru o funcție aproximativ inutilă

ACTUALITATE
Black Mirror a inspirat Facebook pentru o funcție aproximativ inutilă

Se pare că Facebook dezvoltă o funcție pentru aplicația sa. Ți-ar putea aduce aminte de un episod din primul sezon al serialului Black Mirror. Să sperăm că lucrurile nu o să fie la fel de rele ca în serialul TV.

Inginerul de software Jane Manchun Wong, cunoscută pentru descoperirile sale, a dezvăluit că Facebook lucrează la o funcție pentru aplicația sa adresată celor care vor să trimită înregistrări către emisiuniile de talente.

Jane Manchun Wong este cunoscută pentru că folosește procesul de inginerie inversă pentru a descoperi la ce funcții lucrează companiile de tehnologie. Astfel, ea a aflat că Facebook vrea să facă posibil ca oamenii să participe la o competiție de cântat. Wong a mai descoperit atunci când Facebook lucra la varianta proprie de Bitmoji a lui Snap, dar și că lucrează la o funcție care-ți permite să vezi cât timp petreci pe rețeaua socială.

Your time on Facebook îți arată cât timp petreci pe fiecare aplicație în parte, în ultimele șapte zile, și îți face o medie a timpului petrecut. De asemenea, ți-ar permite să setezi o anumită perioadă pe care o poți petrece pe rețea, apoi ești notificat că timpul a expirat.

Utilizând această nouă opțiune, utilizatorii pot alege o melodie populară apoi se pot înregistra cântând piesa și o pot trimite pentru a primi feedback. „Pare a fi o combințaie dintre Musical.ly și Fifteen Million Merits”. Există mențiuni ale cuvintelor „audiție” sau „scenă” în interiorul codului Facebook.

Se pare că doar anumie pagini specifice vor putea beneficia de această funcție, la fel ca și în cazul jocului de trivia al rețelei, iar drepturile de autor pentru muzică sunt administrate de Rights Manager al Facebook și Instagram.

Să sperăm că funcția Facebook nu va fi la fel de malefică ca cea din Black Mirror. În episodul doi din primul sezon al Black Mirror, personajele participau la un concurs de talente pentru a scăpa de viața plictisitoare de zi cu zi, unde se plimbau la infinit pe benzi de alergare pentru a câștiga puncte.