11 dec. 2018 | 14:40

Facebook pregătește sistemul care știe dinainte unde vei merge

ACTUALITATE
Facebook pregătește sistemul care știe dinainte unde vei merge

Facebook caută moduri noi în care să afle cât mai multe despre tine, așa că a brevetat un sistem care știe dinainte unde vei merge.

Facebook știe deja o grămadă despre tine, probabil mai multe decât știi chiar tu. Goana după date, însă, nu-l va face pe Zuckerberg să se oprească prea curând, iar un nou proiect al companiei îți arată exact asta.

Compania a înregistrat recent un brevet pentru ”Offline Trajectories”. Asta ar urma să fie o tehnologie care poate prezice unde mergi, ”în funcție de datele despre locație obținute anterior”. Cu alte cuvinte, Facebook va analiza pe unde ai mai umblat în trecut, dar pe unde au fost și alții, ca să-și dea seama unde vei merge.

Rețeaua socială s-ar putea folosi de datele altora ca să îți prezică mișcările, mai ales dacă aveți un profil de utilizator similar. Există și un brevet care descrie predicția locației cu ajutorul semnalelor wireless. Această tehnologie ar urma să folosească puterea semnalului Wi-Fi, Bluetooth, celular și NFC pentru a teremina unde te afli.

Dacă mai mulți oameni cu vârste similare vizitează aceleași locuri într-o singură ieșire în oraș, Facebook ar putea prezice și parcursul tău, astfel.

Cele două brevete arată că Facebook caută metode noi prin care să adune mai multe informații despre tine. Dacă Facebook știe unde vei fi, îți poate servi reclame pe care ai fi mai dornic să apeși, de exemplu. Firește, astfel de brevete nu văd foarte des lumina zilei. Spre deosebire de altele cu idei destul de nebunești, acesta pare destul de simplu și de util pentru rețeaua socială încât să fie pus în practică în viitor.