Cele mai îngrozitoare experimente făcute de naziștii lui Hitler

Cele mai îngrozitoare experimente făcute de naziștii lui Hitler

Dacă privim înapoi în timp, în vremea când ororile naziștilor erau în floare, este ca și cum am citi scenariul celui mai îngrozitor film horror.

Naziștii au condus tot soiul de experimente pe oamenii pe care îi considerau inferiori din prisma rasei sau a convingerilor religioase. Acestea te fac să îți pierzi orice speranță în umanitate. Cei de la Ranker au realizat o listă cu o parte din aceste experimente.

Inseminarea artificială a femeilor

experimente naziste

Heinrich Himmler, comandantul organizației rasiste Schutzstaffel (SS) și unul dintre liderii naziști de prim rang ai Germaniei naziste, a ordonat medicului nazist Carl Clauberg să insemineze artificial prizonierele din tabăra de concentrare Auschwitz prin mai multe metode experimentale. Doctorul le spunea femeilor că folosea spermă de animale, făcându-le pe acestea să creadă că sunt însărcinate cu niște creaturi monstruoase.

Experimentele cu gheață

experimente naziste

Pentru a înțelege mai bine condițiile prin care treceau soldați aflați pe Frontul de Est, naziștii au realizat niște evenimente de hipotermie. Acestea erau împărțite în două categorii – primele aveau ca scop să vadă cât durează ca temperatura corpului să scadă până la un nivel fatal, iar celelalte aveau ca scop aflarea celei mai bune modalități de a resuscita victimele înghețate. Subiecții erau fie plasați într-o baie de gheață, fie dezbrăcați până la piele și lăsați în iarna rece de la Auschwitz.

Extragerea de oase

experimente naziste

Experimentele cu extrageri de oase își propuneau să grăbească procesul de regenerare a corpului uman. Erau extrasse secțiuni întregi de oase ale oamenilor sănătoși – din umerii lor, brațe sau șolduri. Acestea erau ulterior transferate către o altă victimă mutilată.

Testele cu explozibili

experimente naziste

Aproape de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, naziștii au devenit deosebit de interesați de armele explozive, care putea crea distrugeri în masă. Spre exemplu, exploziile inițiale ale armelor cu fosfor puteau produce arsuri de gradul trei adânci. Naziștii au testat aceste arme pe oamenii din tabăra de concentrare Buchenwald, aceștia fiind arși cu fosfor și rămânând într-o agonie continuă din cauza rănilor.

Experimentul cu apă de mare

experimente naziste

Printre altele, naziștii voiau să știe cum ar putea face apa mării potabilă. Dacă exista vreo posibilitate să trimită soldații pe mare, pentru perioade lungi, fără să fie nevoie să le aducă apă sau mâncare, voiau să o găsească. Astfel, la tabăra de concentrare Dachau, un grup format din 44 oameni, majoritatea de etnie rromă, au fost forțați să bea apă sărată de mare, ca mai apoi să le facă puncții asupra măduvei spinării.

Simulatoarele de atitudine înaltă

experimente naziste

În 1942, o parte din prizonierii de la Dachau au fost supuși unor experimente destinate să îi ajute pe cei care lucrau în forțele aeriene germane. Acolo, naziștii au construit o cameră cu presiune scăzută, în care condițiile erau similare cu cele de la altitudinile înalte la care zburau piloții.

Cei care intrau în acea cameră, simțeau ce simțea și un pilot a cărui avion se prăbușea de la 20 de kilometri înălțime. Aproape toți oamenii care au fost supuși torturii din această cameră a murit, ca rezultat al expunerii la condițiile extreme de presiune.

Gemenii ungari

experimente naziste

Doctorul Joseph Mengele, unul din cei mai căutați criminali de război ai secolului 20, era fascinat de gemeni. În 1943, la Auschwitz a sosit o pereche de gemeni ungari. Mengele i-a forțat pe aceștia să stea în căzi pline cu apă opărită până au leșinat.

Ulterior, fiecărui geamăn i s-a făcut o clismă, apoi o examinare intestinală fără anestezie. Ei au fost torturați în continuare, ca într-un final să fie trimiși la un laborator de disecare, unde au fost eutanasiați înainte să li se preleveze organele.

Transplantul de membre

experimente naziste

Tabăra de concentrare Ravensbrück era cea mai mare tabără pentru femei. Din 1942, doctorii naziști au început să trateze rănile pacientelor cu diverse substanțe chimice, să le taie membrele și să facă transplanturi între paciente. Femeile care au supraviețuit au suferit vătămări corporale permanente.

Otrava în mâncare

experimente naziste

Pentru a investiga efectele diverselor otrăvuri asupra oamenilor, în mâncărurile prizonierilor din tabere era strecurată otravă. Aceștia fie mureau imediat din cauza substanței, fie erau uciși imediat și li se făceau autopsii. Prin 1944, doctorii au renunțat să mai pună otravă în mâncare și au început să îi împuște pe prizonieri cu gloanțe cu otravă.

[readmore]

Gemenii cusuți

experimente naziste

După cum am spus, Mengele avea o fascinație extrem de bolnavă față de gemeni. Într-un experieent terifiant, el a cusut doi gemeni, pentru a crea în mod artificial gemeni siamezi. După mai multe zile de suferință, gemenii au murit de cangrenă.

Citește și:
Sursa: Ranker