01 dec. 2018 | 09:27

Adevărul despre experimentul periculos făcut de ruși în anii ’40

CHESTII
Adevărul despre experimentul periculos făcut de ruși în anii '40

Se spune că la sfârşitul anilor 1940, cercetători ruşi ar fi făcut un experiment pe cinci oameni, pe care au încercat să îi ţină în stare de veghe 15 de zile fără întrerupere.

Pentru a reuși asta, ruşii ar fi testat un gaz energizant cu efecte de stimulare a organismului, dar a fost descoperit ca fiind toxic și i-a transformat pe cei cinci oameni în nişte fiare care s-au automutilat.

Totul a fost în regulă în primele cinci zile și subiecții, deținuți politici, nu s-au plâns pentru că sperau să fie eliberați dacă rezistau cele 15 de zile.

După nouă zile, unul dintre subiecţi a început să urle şi să alerge prin cameră. A făcut aşa încontinuu, timp de trei ore și a urlat până când ţipetele lui începuseră să semene mai degrabă cu nişte chiţăituri. Cercetătorii au bănuit că i s-au rupt corzile vocale.

Apoi, a început şi al doilea deținut să urle, în timp ce alţi doi s-au repezit la cărţile din cameră şi au mânjit paginile şi copertele cu excremente, cu care au astupat şi microfoanele cu care era dotată camera. După aceea a urmat o perioadă de liniște.

În cea de-a 14-a zi, pentru că nu mai primeau niciun semn de viața din cameră, cercetătorii au intrat în cameră pentru a vedea ce s-a întâmplat. Au fost șocați de ceea ce au văzut. Patru din cei cinci oameni mai erau în viață, iar bucăți de carne erau aruncate peste tot. Ceilalți patru erau în viață, dar erau mutilați. Se pare că între subiecţi s-ar fi produs şi acte de canibalism în cursul experimentului. Rând pe rând, subiecții experimentului au murit care mai de care mai oribil.

Pentru multă vreme, s-a crezut că acest experiment chiar a fost realizat în Rusia, însă este doar o ficțiune supranaturală care a apărut pe site-ul creepypasta, site pentru publicarea de povestiri scurte, în august 2010.