Elon Musk vrea să-ți transforme Tesla într-o mașinuță cu telecomandă

Elon Musk vrea să-ți transforme Tesla într-o mașinuță cu telecomandă

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a făcut câteva postări pe Twitter în care promite că automobilele vor putea deveni un fel de mașinuțe cu telecomandă.

Conform lui Musk, în următoarele șase săptămâni, o nouă versiune a sistemului de auto-parcare Summon va fi dezvăluită. Funcția este disponibilă în cadrul mașinilor cu Autopilot.

CEO-ul Tesla a postat mai multe mesaje pe Twitter, iar într-unul din ele, acesta spune că până anul viitor, Summon ar trebui să fie capabil să conducă o Tesla printr-o parcare, să găsească un loc liber și apoi să citească semnele din apropiere, pentru a se convinge că poate parca acolo.

În alte două mesaje, Musk vorbește despre două situații ceva mai interesante și amuzante. Vei putea să îți controlezi mașina de pe telefon, ca și cum ai avea o mașinuță cu telecomandă în mărime naturală. Mai mult, dacă ții apăsat butonul Summon din aplicația Tesla, mașina va veni acolo unde te afli și te va urmări, ca un animal de companie.

Summon a fost lansat pentru Tesla în ianuarie 2016. La acea vreme, capacitățile funcției erau destul de limitate. Puteai să ceri mașinii tale să iasă dintr-un garaj sau de pe un loc de parcare. Dacă erai în afara mașinii, puteai, de asemenea, să ceri mașinii să intre singură în garaj.

În octombrie 2016, Tesla a început să producă vehicule echipate cu senzori ceva mai robuști, alături de camere și radare, despre care Musk spunea că vor livra noi nivele de capabilitate. Acesta declara că, într-un final, mașinile se vor conduce autonome, iar Summon era doar una dintre funcțiile care urmau să beneficieze de pe urma upgrade-urilor.

Eforturile au durat mai mult decât era nevoie, deoarece compania a lucrat ani la rând pentru a-și crea propriul sistem de viziune. Acesta se bazează pe procesarea imaginii cu ajutorul unei rețele neurale, care identifică și evită obiecte.

Citește și:
Etichete: