Dragnea te „luminează” cu noi detalii despre tentativa de asasinat

Dragnea te „luminează” cu noi detalii despre tentativa de asasinat

Presupusa tentativă de asasinat asupra lui Dragnea a fost desființată de autorități și a amuzat o țară întreagă, dar liderul PSD continuă să ofere ”detalii” la Antena 3 pe marginea subiectului.

Marți seară, pe 21 august 2018, Liviu Dragnea a fost prezent în studioul Antena 3 pentru a ne servi o teorie a conspirației ”cu picioare foarte scurte”. La momentul respectiv, a afirmat că patru asasini au fost cazați în 2017 la un hotel din București pentru câteva săptămâni cu scopul de a-l asasina. Aparent, tentativele au fost însă eșuate. Niciun oficial de la Parchet, SRI sau DIICOT nu a confirmat scenariul prezentat de Președintele Camerei Deputaților.

Din câte se pare, realitatea este însă mai puțin relevantă pentru liderul PSD. Dragnea a descris din nou, miercuri seara la Antena 3, particularitățile aventurilor fantastice prin care a trecut în anii trecuți. După 24 de ore în care a avut timp să-și finiseze talentul de povestitor, relatările sale par mai verosimile ca niciodată.

„Cam imediat, la câteva zile după câștigarea alegerilor am început să primesc amenințări prin tot felul de mijloace și erau pline de violență. Aceste amenințări scrise, destul de voalate la început, de la amenințări fizice, apoi la amenințări cu moartea. Cred că erau conturi, adrese false. Cam pe tot ce aveam . După care au început să devină descriptive. Cum o să fiu eu ucis, ce va păți familia mea, apropiații mei. Ideea era că eu trebuia să dispar pur și simplu.

Nu am dat importanță prea mare, am zis că e furia pierderii alegerilor, numai că în luna martie această presiune a început să crească și s-o simt din ce în ce mai agresiv. Observam că sunt privit cu o anumită insistență, că sunt filat, urmărit. Aproape de fiecare data eram urmărit de o mașină.

Cu timpul, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistență care făceau tot posibilul să se asigure că eu îi văd. Tot timpul erau alți indivizi, făceau gesturi, treceau degetul pe lângă gât, din luna aprilie. I-am atras atenția prietenei mele, Irina, a observat că era și ea urmărită. Era clar că se făcea o presiune asupra mea”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, citat de Mediafax.

Apogeul evenimentelor amenințătoare a ieșit la iveală în luna aprilie a anului trecut. La momentul respectiv, conform spuselor președintelui PSD, a ajuns să fie blocat în trafic. „Eram într-un restaurant, s-au oprit la câțiva metri de mine, unul dintre ei a făcut semn cu mână, unul a răspuns la telefon, apoi a închis telefonul, au plecat de acolo apoi. La câteva seri, era 11.00, 12.00 noaptea eram pe o străduță, pe 13 septembrie, au venit două mașini și au încercat să mă blocheze și am reușit să îi pierd”, a mai spus Dragnea.

Din gravitatea relatărilor, ai fi fost tentat să crezi că Dragnea să simțea amenințat și risca să-și piardă viața. În realitate, a recunoscut că nu a sesizat instituțiile statului pe marginea acestui subiect.

Citește și: