După 24 de ani, ultimul secret din Doom II a fost descoperit

Unul dintre creatorii Doom II l-a felicitat pe Zero Master, care a reușit să descopere ultimul secret din joc, la 24 de ani de la lansare.

Evenimentul este unul important deoarece, până acum, s-a crezut că secretul era imposibil de descoperit. Într-adevăr, se știa de existența sa, dar jucătorii și chiar dezvoltatorii au considerat că este un bug și că nu poți să îl deblochezi.

”E imposibil să înregistrezi secretul 4, deoarece sectorul unde se află acesta e alături de rampa de teleportare înălțată și are o lățime de doar 16 unități. Din această cauză, jucătorul nu poate atinge podeaua din sector, pentru a putea declanșa secretul. Atunci când jucătorul trece de granița sectorului, este urcat imediat pe rampă și teleportat. Astfel, procentajul maxim de secrete pe care îl poți obține pe această hartă este de 90%”, se arată în ghidurile jocului.

Totuși, dacă ești împins de un demon, poți să treci de rampa de teleportare pentru a declanșa secretul, iar asta a ceea ce a făcut Zero Master, un expert al jocurilor Doom.

Însuși unul dintre creatorii jocurilor Doom, John Romero, a ținut să-l felicite pe Zero Master pe Twitter.

Astfel, la aproape 24 de ani de la lansarea jocului, toate secretele au fost descoperite fără folosirea unor artificii precum noclip. Asta arată cât de dedicată este comunitatea din jurul jocului, chiar și la aproape trei decenii după lansare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: