Doom Eternal primește primul trailer și îți amintește de monștrii clasici

Trecând peste Overwatch, PUBG sau Fortnite, seria Doom va avea întotdeauna un public dedicat, iar în 2018 va continua cu iminentul Doom Eternal.

Doom este una dintre cele mai populare francize din domeniul FPS-urilor. Unele dintre principiile definite în primul joc din serie în 1993 pe MSDOS continuă să se regăsească în foarte multe shootere moderne. Bazele acestei serii faimoase au fost pose de John Carmack, Tom Hall și John Romero, aceiași indivizi care au fost responsabili de Quake sau Wolfenstein.

Din 2010, partea de distribuție și publishing a Doom a căzut în sarcina celor de la Bethesda, care au făcut o treabă foarte bună în a respecta tradiția seriei. Cel mai recent joc a fost intitulat simplu Doom și a fost lansat în mai 2016 pentru Windows, PlayStation 4 și Xbox One. În 2017, a fost lansată o versiune pentru Switch și o variantă pentru realitate virtuală intitulată Doom VFR. Aceasta din urmă este disponibilă pentru PS VR, HTC Vive și Windows Mixed Reality.

Cel mai nou Doom va fi intitulat Doom Eternal și va continua povestea jocului din 2016. Momentan, nu are o dată oficială de lansare, dar nu este exclus să fie lansat înainte de finele acestui an, cel puțin într-o variantă beta. Primele mențiuni despre Doom Eternal au fost făcut la E3 2018. Tot atunci, s-a atras atenția asupra faptul că în cadrul Quakecon 2018 vom primi mai multe detalii despre joc. În principiu, tot ce vrei să știi despre viitorul titlu ar trebui să obții din clipul de gameplay de mai sus de aproximativ 25 de minute.

În Doom Eternal, vei continua lupta ta cu monștri desprinși din adâncurile iadului. Inamici clasici din serie vor beneficia de un upgrade vizual, dar vor reveni în Eternal pentru a-ți face misiunea dificilă. Va fi vorba de Archvile, Pain Elemental și Arachnotron. La fel ca jocul Doom anterior, te vei putea juca Doom Eternal pe PlayStation 4, Xbox One, PC și Nintendo Switch.

Alexandru Puiu
06:30 13.08.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video