Cea mai tare mașină din Fast & Furious a fost scoasă la vânzare

Cea mai tare mașină din Fast & Furious a fost scoasă la vânzare

Dodge Charger, mașina personajului Dominic Toretto, din Fast & Furious, a fost scoasă la vânzare, dar prețul e încă ținut secret.

Dodge Charger a fost una dintre cele mai bune și mai puternice “muscle cars” americane. Mașina vedetă a anilor 1970, Dodge Charger mai farmecă și în prezent iubitorii de mașini clasice puternice, Charger-ul botezat Tantrum poate fi acum al tău…dacă ai un munte de bani disponibili pentru așa ceva.

Dodge Charger Tantrum este diferit de toți “strămoșii” săi musculoși, pentru că ascunde sub capotă un adevărat monstru, ceva ce nici pe Bugatti Chiron nu întâlnești: un  motor Mercury Marine de 9.0 litri, twin-turbo V6, “împrumutat” de la o barcă de viteză, care dezvoltă o putere de 1.650 de cai-putere. Un adevărat animal preistoric de talie uriașă care-ți dă impresia că poate trage după el toate mașinile din cartier. Iar dacă ai văzut filmul Fast & Furious 8 știi despre ce vorbesc.

dodge charger fast furious 8

Prețul nu a fost încă dezvăluit, dar va fi divulgat celui care se arată interesat să cumpere mașina.  Ea poate fi găsită doar în Chatsworth, California.

Dodge Charger Tantrum arată ca un model clasic, dar el a fost reconstruit aproape în totalitate în 2015. Pe lângă motorul masiv, acest “muscle car”  are un șasiu personalizat și o cușetă rulantă integrată în structura interioară.

La exteriora fost înlăturată tabla groasă din anii 1970 cu fibră de carbon, pentru a o face mai ușoară. A fost aplicată fibră de carbon la aripi, la capotă,  la bara de protecție și la panourile ușilor. Nu mai e chiar așa “musculosă” cu acel carbon pe ea, pentru că îi reduce mult din rezistență, dar i-a fost redusă greutatea, pentru că trebuia compensat de undeva, având în vedere motorul de proporții uriașe.

dodge charger fast furious 8

Și roțile sunt cel puțin la fel de impresionante precum arată. Dodge Charger-ul Tantrum e echipat cu pneuri Michelin seria Super Sport 345.

Dacă această mașină ți se pare cunoscută, atunci  să știi că nu e doar o impresie. Actorul Vin Diesel s-a urcat la volanul ei când a jucat rolul lui Dominic Toretto, din Fate of the Furious (Fast & Furious 8).