Dacă vezi extratereștri când consumi acest drog, cercetătorii vor să știe

Dacă vezi extratereștri când consumi acest drog, cercetătorii vor să știe

Poate ai auzit de dimetiltriptamină (DMT). Acesta este un drog care aparent te face să vezi numai ciudățenii precum extratereștri, demoni sau chiar elfi.

Oameni de știință de la Universitatea :Johns Hopkins” spun că acesta este un lucru comun și vor să afle mai multe despre efectele DMT-ului. Neurologul Roland R. Griffiths este conducătorul studiului, care se ocupă de cercetarea experiențelor psihedelice și vrea să afle dacă ai încercat și tu. Oricine vrea se poate să se înscrie, totul rămâne anonim.

Cercetătorii sunt interesați, în special, dacă cei care au încercat acest drog, au „intrat în contact” cu astfel de personaje (extratereștri, elfi etc). În cadrul acestei supravegheri anonime, care se face pe internet, oamenii de știință îți pun întrebări legate de experiențele pe care le ai avut și de efectele pe termen scurt și lung.

Unii oameni care au luat DMT spun că au pierdut contactul cu realitatea și au întâlnit creaturi bizare. Unii spun că au văzut îngeri, demoni și chiar elfi.

Studiul durează între 20 și 40 de minute, în funcție de răspunsurile tale. Cercetătorii îi îndeamnă pe participanți să își descrie în detaliu atât experiența, cât și doza pe care au luat-o.

Unul dintre pacienți spune că a fumat cu ajutorul unui vaporizator, ceva numit Terence Mckenna, care este o doză destul de puternică de DMT. Acesta se afla într-o pădure și spune că s-a întâlnit cu niște creaturi de marmură care păreau foarte puternice. El spune că acestea erau înfricoșătoare, dar inofensive, ba chiar l-au salutat, după care și-au dat seama că asta nu era prima lui vizită pe acolo așa că l-au trimis înapoi pe Pământ.

Oamenii de știință l-au întrebat, după ce le-a împărtășit această poveste, dacă s-a mai gândit la acele creaturi și dacă au avut un impact pe termen lung asupra vieții lui. Acesta a spus că e bucuros că a trecut prin această experiență și a încercat DMT, dar că nu l-a afectat profund pe plan spiritual sau personal.

Citește și:
Sursa: Motherboard
Etichete: