De la Digi Mobil la UPC și Orange: cine îți vinde cel mai rapid internet
Viteza la internet e în continuă creștere în România, fie că vorbim de Digi Mobil sau de alți operatori de servicii de internet fix sau mobil, conform noilor date ANCOM.
ANCOM a dat publicității noi date cu privire la viteza la internet din România și avem statistici atât despre conexiunile fixe, cât și despre cele mobile. Noul raport cuprinde informații legate de a doua jumătate a lui 2017, iar concluzia ANCOM este că vitezele medii de descărcare sunt în creștere. Datele au fost obținute cu ajutorul testelor efectuate pe Netograf.
Astfel, vitezele de download pe rețele fixe au înregistrat o creștere cu 5,5% în semestrul doi, comparativ cu semestrul unu din 2017. De asemenea, vitezele de download pe rețele mobile au înregistrat o creștere cu 4,3% pentru același interval de timp.
În ceea ce privește serviciile de internet fixe, RCS-RDS rămâne, în continuare, lider pe piață. Dacă viteza medie de download în semestrul 1 a fost de 124,97 Mbps, aceasta a crescut acum la 132,6 Mbps. Viteza medie de upload a înregistrat o scădere minoră, de la 125,7 Mbps la 125,51 Mbps. Pe locul doi sunt cei de la UPC România. Vitezele de download au crescut de la 112,41 Mbps la 120,66 Mbps. Vitezele de upload au înregistrat și ele o creștere, de la 12,79 Mbps la 13,88 Mbps.
Lider pe conexiuni fixe, RCS & RDS, mai exact Digi Mobil, este codaș pe internetul mobil. Aceștia au înregistrat o creștere la viteza medie de download, de la 8,32 Mbps în semestrul 1 la 8,49 Mbps în semestrul 2. De asemenea, tot în rețeaua Digi Mobil există și o creștere infimă a vitezei medii de upload, de la 2,8 la 2,81 Mbps.
[readmore]
Liderul de la acest capitol este Orange România, care a înregistrat o creștere a vitezelor de download de la 24,22 Mbps la 24,86 Mbps. La upload, viteza a crescut de la 9,05 Mbps la 10,24 Mbps.
Acum, dacă vrei să-ți schimbi abonamentul de internet, știi ce să alegi. Totodată, ține cont că poți cumpăra telefon în rate de la Telekom sau Digi Mobil și că Orange experimentează deja cu 5G. În 2018, va testa câteva echipamente și în România.