Descoperirea care schimbă extrem de multe lucruri despre omenire

Descoperirea care schimbă extrem de multe lucruri despre omenire
Sursa foto: Collective Evolution

Un studiu nou arată că primii strămoși ai oamenilor ar fi fost o singură pereche de oameni și că aceștia ar fi fost supraviețuitorii unui eveniment catastrofal din urma Epocii de Gheață.

Cercetătorii au descoperit că toți oamenii și animalele ar putea fi strămoșii unei singure perechi care ar fi trăit în urmă cu 100.000-200.000 de ani. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat codurile genetice ale peste 100.000 de specii diferite de animale, inclusiv oamenii. Fragmentele ADN sugerează că nu doar oamenii ar proveni dintr-o singură pereche de strămoși, ci nouă din zece specii de animale.

Studiul a fost condus de cercetătorii Mark Stoeckle și David Thaler de la University of Basel, din Elveția. „Concluzia este foarte surprinzătoare și m-am luptat împotriva ei cât am putut”, a explicat Thaler.

Stoeckle și Thaler au analizat date de la cele mai mari baze de date genetice din lume și au analizat literatura specializată pe teoria evoluție – inclusiv ce a scris Charles Darwin. „Într-o perioadă în care oamenii se concentrează atât de mult pe diferențele individuale și de grup, poate ar trebui să petrecem mai mult timp [să reflectăm asupra] modurilor în care semănăm unii cu alții și cu restul regatului animal”.

Ce i-a surprins pe cercetători este cât de asemănător este ADN-ul uman cu cel al altor specii animale. „Dacă un marțian ar ateriza pe Pământ și ar întâlni un grup de pinguini și o mulțime de oameni, niciunii nu ar părea mai diverși decât alții în baza măsurării ADN-ului mitocondrial”, a spus Jesse Ausubel, director la Program for the Human Environment, din cadrul Rockefeller University.

Stoeckle și Thaler au ținut să sublinieze pentru Daily Mail: „Studiul nostru este bazat și sprijină cu tărie evoluția darwiniană, inclusiv înțelegerea că toată viața a evoluat dintr-o origine biologică comună în urmă cu câteva miliarde de ani în urmă”.

Citește și:
Sursa: Daily Mail
Etichete: