Cele patru cuvinte prin care îți dai seama că cineva suferă de depresie

Cele patru cuvinte prin care îți dai seama că cineva suferă de depresie
19:00 09.03.2018

Depresia este în creștere, în special în rândul adolescenților. Numai în Statele Unite, din 2005 până în 2015, ratele de depresie ale copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au crescut. În plus, rata sinuciderilor adolescentelor este în prezent cea mai ridicată din ultimele patru decenii.

Experții încă nu știu ce determină această tendință, dar sunt din ce în ce mai preocupați de sănătatea mintală a lumii. De exemplu, în New York, există oameni care recrutează și instruiesc voluntari pentru un fel de „armată civilă de sănătate mintală”.

Ei speră ca persoanele instruite să ofere primul ajutor persoanelor din jurul lor. Ei vor putea începe conversațiile așa cum trebuie, să împărtășească compasiune prietenilor, colegilor, vecinilor sau celor pe care nu îi cunosc neapărat.

Astfel, voluntarii învață câteva modalități simple de a detecta diferența dintre cineva care se confruntă cu o stare proastă, care trece printr-o perioadă mai proastă și care suferă de o depresie serioasă, pe termen lung.

Dacă ești îngrijorat de faptul că cineva drag ție ar putea suferi de depresie – sau chiar tu – și nici nu știi cât de de gravă, acestea sunt cele patru măsurători cheie. Ele sunt măsurători cheie ale fericirii, iar odată ce întrebi – sau te întrebi – vei știi cât de mult este afectată sănătate mintală a celor dragi – sau chiar a ta.

Are starea mintală a ta/ prietenului tău un impact asupra capacității de a: trăi, râde, învăța, iubi. Dacă acești patru piloni ai vieții sunt compromiși de tristețe sau de indiferență, atunci depresia este cauza.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 5,9% din populația Statelor Unite se confruntă cu o afecțiune depresivă. Asta înseamnă că mai mult de 1 din 20 de americani suferă de depresie la un moment dat.

Unele dintre cele mai mari rate de depresie din lume sunt printre femeile din Africa, în timp ce unele dintre cele mai scăzute sunt la bărbații din insulele Pacificului de Vest, spune OMS.