Dell a lansat cea mai mică stație de lucru hibridă și ultraportabilă

Dell a lansat cea mai mică stație de lucru hibridă și ultraportabilă

Cei de la Dell au deja de câțiva ani unele dintre cele mai bune și mai performante sisteme portabile, iar tradiția va continua cu o serie de stații de lucru pregătite pentru cele mai complexe scenarii de design sau proiectare.

În urmă cu 3 ani, sisteme portabile cu performanța celor anunțate de curând de Dell nu erau posibile din punctul de vedere al tehnologiei disponibile. Acestea sunt direct corelate cu parteneriatul anunțat între Intel și AMD în urmă cu mai puțin de un an.

La momentul respectiv, Intel a anunțat că va lansa noi procesoare cu IGP-uri (Integrated Graphics Processing Unit) de la AMD. Cu alte cuvinte, au renunțat la plăcile video integrate de la Intel pentru niște cipuri create special de AMD.

Un sistem unic ce profită de parteneriatul detaliat mai sus este noul hibrid 2-in-1 Dell Precision 5530 cu diagonala de 15 inci. Promovat ca fiind cea mai mică stație de lucru hibridă cu diagonala de 15 inci din lume, sistemul incorporează o serie de specificații impresionante. Cu o greutate de 2 kilograme fără câteva grame, noul Precision poate fi achiziționat în funcție de buget cu până la un Intel Core i7 – 8706G cu un chipset grafic Radeon Pro WX Vega M GL.

Nu mai există nici un alt computer lansat vreodată cu un SoC ce include un Radeon Pro WX pe lângă un Core i7 de ultimă generație. Ca referință de performanță brută, un Radeon Pro WX Vega M se apropie destul de mult de viteza unui GTX 1060, dar o face cu un consum mai mic de energie și un impact mai mic asupra bateriei.

În privința celorlalte specificații, ești limitat doar de bani. Apogeul ar fi să integrezi în micuțul de două kilograme 32GB RAM și un SSD NVMe de 2TB. Conectica include două porturi Thunderbolt 3 și două USB-C 3.1. Prin același USB C se și încarcă sistemul. Panoul folosit este un InfinityEdge 4K cu 10 puncte de multitouch. Suportul pentru un stylus este opțional, dar panoul afișează 100% din spectrul de culori Adobe RGB.

În aceeași conferință, Dell a anunțat o versiune standard a notebook-ului Precision 5530, care nu poate fi rabatat la 360 de grade. Respectivul sistem este mai ușor la 1,76 kilograme și poate fi achiziționat cu un Intel Core i7 de generația a opta sau un Intel Xeo și un chipset grafic NVIDIA Quadro P2000.

Notebook-ul standard va fi disponibil începând cu 22 mai de la 1500 de dolari, în timp ce pentru hibrid vom fi nevoiți să așteptăm până în iulie sau august. Prețul de pornire pentru performantul 2 in 1 nu este cunoscut.