Dell Precision M3800 Developer Edition este o staţie de lucru cu Ubuntu

Dell Precision M3800 Developer Edition este o staţie de lucru cu Ubuntu
17:29 28.01.2015

Într-o perioadă în care Microsoft încearcă să ne atragă cu noul Windows 10, lansează prima staţie de lucru cu Ubuntu, Dell Precision M3800 Developer Edition.

Deşi majoritatea sistemelor pe care le achiziţionaţi în ziua de astăzi sunt livrate cu Windows sau Mac OS X, cei de la Dell s-au decis să iasă un pic în faţă cu ceva mai special. Ilustrată în imaginea de mai sus este una dintre singurele staţii de lucru portabile livrate cu Ubuntu.

M3800 Developer Edition este un nou laptop din seria de sisteme cu Linux a americanilor. Acest gadget atrăgător, în materialele oficiale de promovare, este înfăţişat ca fiind ,,cea mai subţire şi uşoară adevărată staţie de lucru portabilă de 15 inci.” În ceea ce priveşte asocierea de termeni Developer Edition, Dell a mai creat şi în trecut sisteme dedicate dezvoltatorilor, iar acesta este doar cel mai recent astfel de produs.

Pe lângă faptul că vine preinstalat cu Ubuntu, pentru un grad de flexibilitatea sporit în ceea ce priveşte crearea de aplicaţii, la capitolul configuraţie hardware, performanţa pe care o veţi obţine va fi proporţională cu bugetul investit. Standard, veţi primi un display Full HD de 15,6 inci cu 8GB RAM şi un hard disk de 500GB cu 7200RPM. Dacă buzunarul vă permite, puteţi face rapid un salt până la 16GB DDR3 1600MHz, un SSD de 1TB şi un panou Ultra HD sensibil la atingere de tip IGZO UltraSharp. Pe lângă porturile obişnuite, conectica staţiei de lucru va include un port  Thunderbolt 2, perfect pentru transfer rapid de fişiere sau streaming de conţinut 4K.

Preţul de start pentru un astfel de sistem premium va fi de 1.700 de dolari, dar va creşte rapid în funcţie de dotările pentru care optaţi.

loading...